Revija Reporter
Svet

Slovensko-ameriški par spreminja svet: Melania in Donald vračata upanje malim ljudem

Jože Biščak

5. mar. 2017 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Predsedniški par Donald in Melania Trump je med vojaki zelo priljubljen. Trump je obljubil več denarja za aktivne vojake in veterane.

»Dal je življenje za prijatelje, za svojo državo in za našo svobodo,« se je v nagovoru pred obema domovoma kongresa Donald Trump poklonil padlemu vojaku Ryanu Owensu. To je bil čustven trenutek, izbruh patriotizma, kakršnega nekdanji predsednik Barack Obama nikoli ni zbudil, saj je ameriško zastavo rajši spuščal na pol droga za narkomane, kakršna je bila črnska pevka Whitney Houston, odvisnica od drog, ki so jo nažrto z mamili našli v kadi hotela na Beverly Hillsu, kot pa za resnične ameriške junake.

V ZDA nekako velja, da zmagovalec volitev z inavguracijskim govorom prevzame oblast, z nagovorom kongresa pa postane predsednik. Trump je to storil z odliko. Chris Wallace iz Fox News je dejal, da tako močnega sporočila Američanom in svetu ni bilo že od Ronalda Reagana (1981) naprej.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o veliki razliki med nastopoma Baracka Obame leta 2009 in 2013 ter Trumpom letos; kako je Trump do danes ostal Trump; o velikem zanimanju za gradnjo zidu; o napovedi odprave zdravstvene reforme; o domoljubnem Trumpu; o najbolj čustvenem trenutku Trumpovega govora.