feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Magazin

Čeferin je razveselil Vladimirja Putina

Deli na:
Čeferin je razveselil Vladimirja Putina

Foto: Profimedia

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na obisku pri ruskem predsedniku Vladimirju Putinu poudaril, da je prepričan, da bo Rusija oziroma njeno drugo največje mesto Sankt Peterburg, kjer sta se predsednika tudi srečala, gostilo tekme evropske prvenstva 2020 na najvišji ravni.

Čeferin je na srečanju s Putinom pohvalil Rusijo za dobro organizirano svetovno prvenstvo 2018 in dodal, da ne dvomi, da Rusija ne bi bila sposobna gostiti takšnih turnirjev na najvišji možni ravni.

Na drugi strani pa je Putin obljubil, da bo Rusija naredila vse, da ne bo razočarala Uefe, čeprav se jo v zadnjih dneh spet povezuje z dopinškimi aferami, zaradi katerih Rusom grozi štiriletna izključitev z mednarodnih tekmovanj. "Naredili bomo vse, da ne razočaramo vas, igralcev in navijačev," je Čeferinu dejal Putin.

Kot so že potrdili pri Svetovni protidopinški agenciji (Wada), se ukrepi proti Rusiji ne nanašajo na nogometno evropsko prvenstvo 2020. "Nogometno evropsko prvenstvo je za evropsko zvezo Uefo posamično regionalno oziroma celinsko tekmovanje, zato ne sodi v sklop priporočil mednarodnim zvezam," so sporočili z Wade.Posebna preiskovalna komisija je v ponedeljek Wadi priporočila stroge sankcije proti ruskemu športu zaradi domnevne manipulacije podatkov o dopinških testih. Med njimi je tudi prepoved organizacije velikih mednarodnih tekmovanj v Rusiji. Končno odločitev bo Wada sprejela 9. decembra na zasedanju v Parizu.

"Mislim, da tega evropskega prvenstva ne ogroža nič," je že v ponedeljek v Moskvi poudaril ruski minister za šport Pavel Kolobkov. St. Peterburg naj bi tako še naprej ostal gostitelj treh tekem predtekmovanja in četrtfinala za euro 2020.

Prvenstvo ob 60-letnici turnirjev stare celine, ki bo med 12. junijem in 12. julijem prihodnje leto, bo v 12 mestih, ob St. Peterburgu bodo tekme gostili še London, München, Rim, Baku, Budimpešta, Bukarešta, Amsterdam, Bilbao, Glasgow, Dublin in Koebenhavn.

loading...
Loading...