Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sožalja iz sveta po napadu v Hanauu

Deli na:
Sožalja iz sveta po napadu v Hanauu

Nemško zvezno tožilstvo napada v mestu Hanau obravnava kot terorizem. - Foto: Profimedia

Iz Evropske unije prihajajo izrazi sožalja ob strelskem napadu v nemškem mestu Hanau, v katerem je umrlo 11 ljudi. Med drugim so sožalje svojcem izrazili predsednica Evropska komisije Ursula von der Leyen, predsednik Evropskega sveta Charles Michel in predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli.

"Zelo sem pretresena zaradi tragedije, ki se je zgodila ponoči v Hanauu. V mislih sem z družinami in prijatelji žrtev, ki jim izražam iskreno sožalje. Danes žalujemo skupaj z vami," je na Twitterju zapisala von der Leynova, ki prihaja iz Nemčije.

"Nesmiselna izguba človeškega življenja je tragedija - ne glede na to, kje se zgodi," pa je na tem družbenem omrežju zapisal Michel. "Po grozljivem napadu smo v mislih z ljudmi v Hanauu. Iskreno sožalje bližnjim in prijateljem žrtev," je dodal.

Pretresenost in žalost "ob grozljivem streljanju v Hanauu" je izrazil tudi predsednik Evropskega parlamenta Sassoli. "V mislih smo z žrtvami in njihovimi ljubljenimi. Združeni nasprotujemo kakršnikoli obliki sovraštva in nasilja," je zapisal na Twitterju.



Tudi avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg je sporočil, da ga je napad pretresel in prizadel. Izrazil je sožalje družini in prijateljem žrtev, je tvitnilo avstrijsko zunanje ministrstvo.

Nemško mesto Hanau v bližini Frankfurta je bilo v sredo zvečer oziroma v noči na danes prizorišče dveh strelskih napadov, v katerih je bilo ubitih najmanj devet ljudi. Več ur po napadih je policija v stanovanju v mestu odkrila trupli domnevnega strelca in njegove mame. Skupno je umrlo 11 ljudi.

Nemško zvezno tožilstvo napada obravnava kot terorizem. Po doslej zbranih informacijah je bil motiv za napad 43-letnega Nemca ksenofobija, je pojasnil notranji minister dežele Hessen Peter Beuth. Policiji pa ni bil doslej poznan zaradi svojih skrajnih nagnjenj.