DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Ne nam v obraz lagati, da vam gre Za Slovenijo! Tistim najbolj glasnim gre predvsem zase!

Deli na:
Ne nam v obraz lagati, da vam gre Za Slovenijo! Tistim najbolj glasnim gre predvsem zase!

Igor Gošte, novinar, pisatelj - Foto: arhiv Reporterja

Koliko je tistih v politiki, ki si upajo povedati, da so v njej zato, ker je to njihova služba. Ker zaradi nje prejme mesečno plačo. Tako kot jo prejemajo v drugih poklicih. Če ne bi bilo tako, če to ne bi bila resnica, potem bi vsi v službe hodili kar tako iz čistega veselja, ljubezni in brezplačno. Pa ne.

Tudi politiki prejemajo plačo, tudi poslanci, ministri, predsedniki. Čeravno so nekateri polnih ust tega, da jim gre predvsem Za Slovenijo!, Za domovino!, se na njihove parole preprosto požvižgam. V glavnem jim gre za denar, za ugled, položaj, moč, za to, da komu od svojih sorodnikov in političnih tovarišev priskrbijo službo (mar ne, Janez?), šele potem mogoče tudi za ljubezen do domovine, do Slovenije. 

Je kaj drugače v teh dneh in tednih, ko se po odstopu Marjana Šarca trudijo sestaviti novo vlado? Ne! Ne verjemite tistim, ki pravijo, da jim gre Za Slovenijo! Tistim najbolj glasnim gre predvsem zase in za svoje potrebe. Mene pravzaprav čisto nič ne bi motilo, če bi pred kamero stopil ta ali oni poslanec in izjavil, da mu gre za plačo, da jo želi še naprej prejemati kot poslanec, da bo zato podprl novo vlado. Tudi Janeza Janšo za predsednika vlade.

Tisti Janša, ki ni nič drugačen, kot je bil pred leti, o katerem so še pred dobrim letom govorili, da z njim ne gredo v vlado. Prav. A ne nam v obraz lagati, tisti, ki pravite, da vam gre Za Slovenijo!, Za domovino! Jaz vam ne verjamem. 

Foto: Bobo - Pred volitvami 2018 je prišel Janeza Janšo podpret madžarski premier Viktor Orban, vzornik evropske skrajne desnice.

Ko bom imel naslednjič v rokah volilni listič, na rednih ali predčasnih volitvah, bom obkrožil tistega, ki ne bo sadil rožic s parolami, da mu gre za Slovenijo in nacionalni interes, ki ne bo državljanov delil na prave in neprave, ki ne bo zagovarjal ideologije skrajnih levičarjev ali skrajnih desničarjev, ki ne bo v javnih ustanovah odstranjeval pisoarjev, ki ne bo tratil svobode, ko gre za pisano ali govorjeno besedo.

V glavnem jim gre za denar, za ugled, položaj, moč, za to, da komu od svojih sorodnikov in političnih tovarišev priskrbijo službo (mar ne, Janez?), šele potem mogoče tudi za ljubezen do domovine, do Slovenije. 

Ne bom volil tistega, ki ne bo znal povedati, kako je prišel do premoženja, ki je večkratnik vseh njegovih uradnih prejemkov. Volil bom tiste, ki bodo poskrbeli za mojo in vašo varno starost, ki se nam vsem bliža. Volil bom tiste, ki nimajo »malega« človeka le na ustih, ampak tudi v srcu in ki zanj tudi kaj dobrega storijo. 

Aktualna slika naše politike je taka, kot si je ne želim. Marjan Šarec je vrgel puško v koruzo, medtem ko ravna prvi kandidat za vodenje vlade tudi v drugo tako kot v prvo. Piše tvite in zmerja. Novinarje po dolgem in počez, politike na drugem bregu pa, da so taki kot Milošević ali Kadijević. 

Ko bo drugače, tudi Vinko ne bo več sanjal o koruzi, Marjan ne o praznem bazenu, Dejan o fašistih, Miha pa ne o Venezueli.