DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

rok kronaveter Ekipa24.si

Brez zadržkov! Odpisani Kronaveter tudi o sporni ...

zala-pungeršič, masterchef, sladica, sivka, sodniki Njena.si

MasterChef: Zala deležna izjemnega odziva ...

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Naravna eterična olja so vse bolj priljubljena v vsakdanjem življenju

Deli na:
Naravna eterična olja so vse bolj priljubljena v vsakdanjem življenju

Ne le zato ker tako lepo dišijo, ampak ker lahko njihova uporaba prinaša ogromno pozitivnih učinkov na naše počutje in zdravje.

Aromatične snovi so uporabljali že stari Egipčani, Grki in Rimljani saj so verjeli, da učinkujejo zdravilno na dušo in telo, že tisočletja pa jih uporabljajo v kitajskem zeliščarstvu. Nekatera eterična olja so še posebej dobrodošla v zimski sezoni, saj se nam pomagajo spopadati s prehladi in virusi pa tudi z zimsko depresijo in slabo voljo. Eterično olje čajevca med drugim pomaga pri težavah z dihali, podpira imunski sistem in odpornost, pri prehladu in izkašljevanju si lahko pomagamo z olji evkalipta, poprove mete, lovorja, rožmarina in sivke, slednja pa ravno tako pripomore pri nespečnosti. Olja citrusov, recimo limona ali pomaranča, med drugim prinašajo dobro voljo, dvigujejo duha in pomagajo v boju proti tesnobi in depresiji.

Eterična olja nikoli ne uporabljamo nerazredčena, vedno jih razredčimo v izbranem mediju. Ko izbiramo eterična olja, se vedno prepričamo, da so le-ta res naravna, z znanim botaničnim imenom in geografskim poreklom. Še bolje je, da se odločimo za ekološka eterična olja, saj to pomeni, da so rastline iz katerih je bila esenca pridobljena, iz nadzorovane ekološke pridelave. Aromaterapija in eterična olja nam lahko ob pravilni in pametni uporabi pomagajo pri skrbi za dobro duševno in telesno zdravje ter so kos marsikateri tegobi, zato je pomembno da se pred uporabo dobro informiramo in izberemo prava eterična olja za nas.

Več o posameznih oljih, njihovih učinkih in koristnih lastnosti lahko poiščemo tukaj.