Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne globoka država. Janšo bo pokopal sam Janša!

Deli na:
Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne globoka država. Janšo bo pokopal sam Janša!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Janša je sam sebi največji sovražnik. Bolj ko pobesnelo tvita, piše pisma in jadikuje o zarotah in ukradenih volitvah, bolj si sam reže vejo, na kateri sedi. In več možnosti daje Jožetu Damijanu, da prevzame oblast. Še zlasti zdaj, ko že brusi ideološke nože Karl Erjavec. Ko se Janši vse bolj maje koalicija in mu levica poskuša speljati še tistih nekaj ključnih koalicijskih poslanskih glasov, Janša sam dodatno priliva olje na ogenj, da bo le sprožil požar in lastno koalicijo požgal do tal. Potem pa se cmera, da mu hočejo Kučan, Golobič in globoka država razdreti koalicijo!

Janša ima res čudaške metode, kako bi pri sebi zadržal tiste koalicijske partnerje in poslance, ki nenehno kolebajo med tem, ali naj ostanejo pri Janši ali prestopijo v Damijanov tabor. Namesto da bi Janša prestavil v vzvratno s svojimi obtožbami, se še bolj pospešeno zaletava, napada vseh vprek in obtožuje. To je naredil s pismom voditeljem držav in ustanov EU glede spoštovanja vladavine prava, v katerem je podprl desničarke skrajneže in populiste iz Madžarske in Poljske ter si hkrati po nepotrebnem nakopal novo jezo in dodatne zamere svojih glavnih koalicijskih partnerjev v Sloveniji. To je enako, kot da bi Janša porinil prst v oko SMC in Desus, potem pa se čudil, kaj pa je narobe?!

Tako je v pismu podpore Madžarski in Poljski spet jadikoval o zaroti, da so mu bile ukradene volitve 2014. Ni čudno, da je na noge skočila SMC in se je oglasil celo Janši naklonjeni Počivalšek, da je šel Janša z obtožbami na račun SMC predaleč. A za Janšo je predaleč vedno preblizu! Sicer ne bi SMC in njenih poslancev, ki so pod nenehnim pritiskom levih medijev in lobijev, naj zapustijo Janševo koalicijo, naravnost obtožil kraje volitev 2014. Takšna nespametna poteza vedno bolj postaja Janšev zaščitni znak. Ali bolje rečeno njegova politični brand pod šifro »strel v lastno koleno«. Ni čudno, da celo brezbožni levičarji zdaj molijo, da bi Damijanu uspelo sestaviti koalicijo do božiča! Če Janše parkelj ne odnese do Miklavža, kakopak.

Ni čudno, da celo brezbožni levičarji zdaj molijo, da bi Damijanu uspelo sestaviti koalicijo do božiča! Če Janše parkelj ne odnese do Miklavža, kakopak.

Že pri nedavnih ameriških predsedniških volitvah, v katerih je bil poražen »Janšev« Donald Trump, je Janša spet čivkal o ukradenih volitvah in hkrati Trumpu čestital za »zmago«. Tudi to je seveda zamajalo koalicijo. Pri tem sploh ni jasno, kaj vidi Janša v Trumpu? Trumpova koronapolitika je popolno nasprotje Janševi, saj Trump zavrača »lockdown«, Janša pa ga je spet vpeljal. Da ne govorimo, da sta se tako Trump in »naša« Melania v štirih letih dobesedno podelala na Slovenijo in sploh na prilizovanje SDS. Pa tako so se v SDS priklanjali do tal Trumpu in Melanii, a jih nista niti opazila, kaj šele obiskala Slovenijo!

Janša se seveda iz vsega tega ni nič naučil. Kot se ni naučil ničesar v politiki v zadnjih 30 letih. Janši so vedno za vse krivi drugi, čeprav je sam sebi največji sovražnik. A Janša pač ne more iz svoje kože, ker potem ne bi bil več Janša. Njegovi nespametnosti ni konca ne kraja. Kjer bi se raje ugriznil v jezik ali se prijel za prst, s katerim tvita, bo še bolj nabijal, da mu bo čim prej razpadla koalicija. Po drugi strani pa se SMC-ju in Desusu nenehno prilizuje na račun davkoplačevalskega denarja, da bi se jim na vsak način prikupil, da ostanejo v njegovi koaliciji in ga tako ohranijo na oblasti. Janša je kot politik res razcepljen – najmanj na dva dela!

Seznam Janševega prilizovanja Desusu na račun davkoplačevalcev je neskončen. Izpostavimo le nekatere: razmetavanje milijonov in milijonov evrov za solidarnostne dodatke upokojencem, ki jih nikoli ne bi smelo biti. Z izrednim usklajevanjem pokojnin ogroža srednjeročno vzdržnost javnih financ, na kar opozarja fiskalni svet. Janša je takoj podlegel Gantarjevemu izsiljevanju po zadnjem popolnem »lockdownu«. S tem je seveda reševal svojo in Gantarjevo rit, saj se je Gantar celo poletje ukvarjal z rezanjem Pivčeve, ne s koronakrizo, in je kot minister za zdravje med prvimi in najbolj odgovornimi za koronapolomijo.

V resnici Janša vedno znova dokazuje, da je zanič politik, ki se je tako dolgo obdržal v političnem vrhu, ker sistematično čisti konkurenco na desnici in vseskozi preprečuje, da bi na desnici slučajno vzniknila politična opcija, ki bi ogrozila njegov primat.

Da ne govorimo o proračunskih bombonih, s katerimi si je Janša kupoval podporo Počivalška in njegove SMC. Tako je pristal na Počivalškov večstomilijonski paket turističnih bonov, s katero je Počivalšek reševal dejavnost, iz katere sam izhaja. Počivalšek je namreč še pred Janševo koalicijo leta in leta gradil megalomanski turistični holding pod taktirko države, potem pa je prišla koronakriza in Počivalškove turistične sanje sesula kot gradove iz peska. Da se to ne bi zgodilo, smo dobili famozne turistične bone na račun davkoplačevalcev, Počivalškovi turistični apetiti so bili potešeni, Janševa koalicija pa je ostala cela. Do prvega ovinka s pismi, tviti in podobnimi Janševimi neumnostmi.

Janša se povsem lažno prodaja kot uspešen politik in se hvali s to ali ono pirovo zmago. Nazadnje se je bahal z lažno zmago nad korono, ki jo je slavil s preletom Natovih letal, dejansko pa je sploh ni premagal. V resnici Janša vedno znova dokazuje, da je zanič politik, ki se je tako dolgo obdržal v političnem vrhu, ker sistematično čisti konkurenco na desnici in vseskozi preprečuje, da bi na desnici slučajno vzniknila politična opcija, ki bi ogrozila njegov primat. Hkrati Janša iz leta v leto vedno bolj drsi v desni ekstremizem in populizem po vzoru desničarskih ekstremistov in populistov z Madžarske in Poljske ter kot tak sproža tudi ekstremizacijo naše levice.

Tako smo zdaj smo dobili za anti-Janšo še levičarskega ekstremista in populista Jožeta Damijana, ki je v resnici kandidat lobijev in pomeni največjo nevarnost za demokracijo, vladavino prava in razvoj Slovenije po nastanku države leta 1991. Tako neverodostojna, nestanovitna, nenačelna in moralno zelo sporna oseba brez integritete in potrebnih izkušenj za vodenje vlade, kot je Damijan, ne bi smel postati predsednik vlade brez volitev (Zakaj Jože Damijan ne sme postati predsednik vlade brez volitev? Tukaj je odgovor!, 20. 11. 2020).

Bolj ko Janšo žene njegova lastna patologija in si sam reže vejo, na kateri sedi, več možnosti daje Damijanu, da prevzame oblast. Potem pa se bo spet kalimerovsko cmeral, da so mu Kučan, Golobič in globoka država razdrli koalicijo in mu spodnesli premierski stolček. V resnici je Janša tisti, ki vedno znova s svojimi pismi, tviti in podobnimi neumnostmi drugim koplje jamo, a vanjo sam pade.