900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj Jože Damijan ne sme postati predsednik vlade brez volitev? Tukaj je odgovor!

Deli na:
Zakaj Jože Damijan ne sme postati predsednik vlade brez volitev? Tukaj je odgovor!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Damijan nam poskuša ukrasti državo brez volitev. Razglaša se za demokrata, dejansko ga ni niti toliko v hlačah, da bi stopil pred volivce in se preizkusil na volitvah. V resnici se boji volivcev kot hudič križa, ker je izbranec vplivnih lobijev, ne ljudstva. Čeprav se Damijan vsak dan obnaša vedno bolj ošabno in arogantno, se mu pred volivci v resnici tresejo gate!

Damijan je povsem neverodostojna, nenačelna, nedosledna, nestanovitna in moralno zelo sporna oseba brez integritete in brez potrebnih izkušenj za vodenje vlade. Doslej je bil le tri mesece minister v prvi Janševi vladi, nakar je hitro stisnil rep med noge. Iz vlade jo je ucvrl, čeprav je bil minister brez listnice, to je celo brez resorja! In takšen zelenec naj bi bil uspešen premier države z dvema milijonoma prebivalcev v času koronakrize. Nikoli!

Damijan je najbolj znan po svoji neverodostojnosti in vratolomnem flipflopanju iz ene v drugo skrajnost. Tako nestanovitna in nenačelna oseba, kot je Damijan, je namreč zlahka lutka v rokah lobijev, ki najbolj ogrožajo javni interes in blaginjo vseh državljanov Slovenije. Ni slučaj, da Damijan napoveduje, da bo državo zadolžil še bolj kot Janševa vlada. Seveda, da bo na račun davkoplačevalcev nafutral lobije, ki ga tako vztrajno porivajo na oblast mimo volje volivcev!

Doslej je bil le tri mesece minister v prvi Janševi vladi, nakar je hitro stisnil rep med noge. Iz vlade jo je ucvrl, čeprav je bil minister brez listnice, to je celo brez resorja!

Damijan je stanoviten samo v svoji nenehni nestanovitnosti, ko gre za menjavanje stališč in strani. Ob Janševi sramotni podpori desničarskim skrajnežem iz Madžarske in Poljske v sporu z EU se je Damijan takoj razglasil za zagovornika vladavine prava in kakopak vrednot EU. Hkrati isti Damijan odkrito podpira mafijski sistem pri milijardnih gradbenih poslih in nima ničelne tolerance do gospodarskega kriminala, kar vse je v neposrednem nasprotju z vladavino prava (glej To so svinjarije kandidata za premiera Jožeta Damijana, ob katerih se človeku obrne želodec in so vam jih mediji zamolčali!, Reporter, 16. 10. 2020).

Še v banana južnoameriških državah se vodilni politiki pretvarjajo, da so proti mafiji in nezakonitim praksam. Samo v Sloveniji imamo Damijana, ki mafijskemu sistemu odkrito poje hvalnice, da je deloval in imel red. In ta tip se v posmeh celotni slovenski javnosti razglaša za zaščitnika pravnega reda in vladavine prava. Damijan je v resnici največja sramota za ugled slovenske države v Evropi, ki je utemeljena na vladavini prava. Res sramota od sramote!

Janševa naravnost škandalozna podpora Madžarski in Poljski v sporu z EU je samo dodatna voda na mlin Damijanu, ki se ob razpravah o vladavini prava lažno prikazuje za velikega Evropejca. V resnici je Damijan že leta in leta goreč nasprotnik EU in evra. Spomnimo se samo Damijanove famozne izjave iz leta 2016: »Evro je mrtev. Pokopal je evropsko integracijo« in s tem povezano njegovo pobudo o razpustitvi evra (Mladina, 5. september 2016). Iz Damijana kar bruha sovraštvo do evropske integracije in evra!

Pet let po Damijanovem streljanju kozlov o evru in EU sta evro in EU še kako živa. Slovenija je življenjsko odvisna od trga EU, iz EU proračuna pa naša država prejema težke milijarde evrov. Izstop iz evra in EU bi Slovenijo pahnil v gospodarsko in socialno krizo, državljani Slovenije pa bi bili znova postavljeni v nemilost nacionalnih elit in lobijev, ki so ob nastopu velike krize leta 2008 pod šifro »nacionalni interes« enkrat že bankrotirali podjetja, banke in državo.

V nasprotju z Damijanom, ki je nasprotnik evra in je že pokopal še kako živo evropsko integracijo, velika večina Slovencev podpira evro in EU. Po javnomnenjski anketi Eurobarometer se namreč Slovenija že leta in leta uvršča med države z največjo podporo EU in evru. V zadnjem Eurobarometru (julij 2020) je kar 89 odstotkov (!) vprašanih Slovencev odgovorilo, da podpirajo evropsko ekonomsko in denarno unijo z enotno valuto evro. Vse to pa je v popolnem nasprotju s stališčem Damijana, ki se požvižga na večinsko mnenje prebivalcev Slovenije o EU in evru.

Ja, bralke in bralci, to je pravi obraz Damijana! Lažno se prikazuje za zagovornika evropske integracije, v resnici se zavzema za razpustitev evra in EU razglaša za pokopano integracijo.

Ja, bralke in bralci, to je pravi obraz Damijana! Lažno se prikazuje za zagovornika evropske integracije, v resnici se zavzema za razpustitev evra in EU razglaša za pokopano integracijo. To je še eden od razlogov, zakaj protievropsko usmerjeni Damijan ne sme postati predsednik vlade brez volitev, saj se nam lahko zgodi, da bo v nasprotju z večinsko voljo Slovencev državo popeljal iz evra in EU. In taisti Damijan je bil nekoč goreč zagovornik vstopa Slovenije v EU in evro!

Damijanov ekstremizem in nenehno spreminjanje stališč iz ene v drugo skrajnost sta sicer dolgoletna stalnica njegovega obnašanja. Damijan je dosleden le pri nedoslednosti. Tako je bil prvo goreč zagovornik enotne davčne stopnje in nizkih davkov, danes pa se skupaj z Meščevo Levico enako goreče zavzema za popolno nasprotje – to je za čim višje davke! V svojem alternativnem gospodarskem programu iz leta 2004 se je Damijan zavzemal za odpravo minimalne plače, danes se skupaj z Meščevo Levico razglaša za glavnega varuha minimalne plače.

Še leta 2013 se je Damijan na svojem blogu takole norčeval iz idej Iniciative za demokratični socializem: »Dajmo se pripravit na nove stare čase. Pa zaloge kave, hrane in pralnega praška si tudi naredite v kleti. Vse gre pospešeno v … Honduras!« Danes je Damijan junak Meščevih levičarskih skrajnežev in populistov iz nekdanje Iniciative za demokratični socializem, čeprav smo Slovenci v propadli Jugoslaviji na lastni koži občutili politično, ekonomsko in humanitarno katastrofo socializma.

Vendar to še ni vse! Leta 2008 je Damijan kot kolumnist Financ javno pozival, da je »moralna prenova družbe ključ za uspešen gospodarski razvoj in za pošteno družbeno prerazdelitev povečane blaginje«, desetletje pozneje je postal odkrit podpornik mafijskega sistema in klientelizma. To je Damijanov pravi amoralni obraz: oseba brez minimalnih moralnih meril! In takšna neverodostojna in moralno zelo sporna oseba brez integritete, kot je Damijan, naj bi imela potrebno zaupanje in verodostojnost za predsednika vlade? Ponovimo: nikoli!

Damijan je nevarna mešanica levega ekstremizma in populizma na eni strani ter protievropskega sentimenta na drugi.

Damijan od drugih politikov od nekdaj zahteva načelnost, medtem ko je sam živi dokaz nenačelnosti. Svoja politična in ekonomska stališča spreminja, kot veter piha. In kot ustreza njegovemu zasebnemu interesu, kakopak! Kar je še včeraj razglašal za sveto resnico, danes goreče napada in zasmehuje. Kako bo potem spreminjal stališča šele na področju zdravstva in koronakrize, ki ne spadajo v njegovo stroko. Se bo po prevzemu oblasti spremenil v zagovornika popolnega »lockdowna« in Slovenijo spremenil v neprodušno taborišče, za umrle za korono pa ukazal, da jih zažgejo na grmadi?! Samo bog ve, kaj se bo tako nestanovitni osebi, kot je Damijan, v glavi posvetilo jutri.

Tako neverodostojna, nestanovitna, nedosledna, nenačelna in moralno zelo sporna oseba brez integritete in potrebnih izkušenj za vodenje vlade, kot je Damijan, ne more biti predsednik vlade. Damijan je nevarna mešanica levega ekstremizma in populizma na eni strani ter protievropskega sentimenta na drugi. Gre za odkritega podpornika mafijskega sistema in propadlega »nacionalnega interesa«. Kot izbranec lobijev pomeni največjo nevarnost za demokracijo, vladavino prava in razvoj Slovenije po nastanku države leta 1991. Zaradi vsega navedenega Damijan nikoli ne sme postati predsednik vlade brez volitev. Če ga je kaj v hlačah, naj stopi pred volivce in se preizkusi na volitvah!