atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

friderik-kozar, Melania Svet24.si

FOTO: Melania v Zamušanih: "Žena mi pravi, da je...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bohinj-jezero_bobo_25.12.16 Svet24.si

Na Forbsovi lestvici 20 najbolj varnih evropskih ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Kolumnisti

Dvolično ravnanje slovenske leve inteligence kaže na to, da gre za navadne koristolovce in pokvarjence

Deli na:
Dvolično ravnanje slovenske leve inteligence kaže na to, da gre za navadne koristolovce in pokvarjence

Igor Kršinar - Foto: Primož Lavre

Dvolična leva inteligenca se uradno zavzema za človekove pravice, zlasti ko gre za manjšine in ženske, ko pa je eden najvplivnejših slovenskih politikov v predkazenskem postopku zaradi spolne zlorabe farmacevtke, molčijo in se delajo nevedne.

Se spominjate, koliko prahu je dvignilo nedavno imenovanje dr. Damirja Črnčeca za državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca?

Peticijo proti njegovemu imenovanju je podpisalo več kot 4200 podpisnikov, med njimi so dr. Svetlana Slapšak, dr. Darko Štrajn, dr. Božo Repe, dr. Jože Pirjevec, dr. Neža Kogovšek Šalamon, dr. Maca Jogan, dr. Bogomir Kovač, dr. Brankica Petković, dr. Tanja Rener, dr. Nevenka Troha, dr. Igor Koršič, dr. Manca Renko, dva umetnika Janeza Janša, Miha Blažič, skratka cvet slovenske (leve) inteligence in umetnikov, ki se zelo radi zbirajo okoli stranke Levica, katere poslanci so prav tako med podpisniki.

Poleg peticije je zaokrožilo še javno pismo, ki ga je podpisalo 26 civilnodružbenih organizacij in društev, med njimi tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije. Vse so zmotili tviti, ki jih je Črnčec objavljal v zadnjih letih, saj naj bi bili nestrpni do migrantov in muslimanov.

Sovražnega govora je seveda v Sloveniji zelo veliko, toda omenjeni intelektualci in civilnodružbene organizacije se niso nikoli oglasili, ko je Svetlana Makarovič izjavila, da je Katoliško cerkev v Sloveniji treba sovražiti in da je to njena državljanska dolžnost. Prav tako se niso oglasili, ko je Ivo Godnič rekel, da je treba Slovence, ki ne marajo Tita, pospraviti v rov svete Barbare, saj je tam spet prostor.

Toda ti intelektualci niso protestirali in pozvali Jankovića k odstopu, prav tako niso podpisali peticije proti njegovi vnovični izvolitvi za župana.

Še mnogo je bilo priložnosti, ko bi se morali oglasiti, a se nikoli niso. Prejšnji teden je denimo postala pravnomočna obtožnica zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića, v kateri mu očitajo zlorabo uradnega položaja v zadevi Stožice. Prav tako je pravnomočna tudi obtožnica zaradi domnevnega jemanja podkupnine oziroma prejema donacije družbe Gratel za obnovo Ljubljanskega gradu.

Proti Jankoviću teče še več (pred)kazenskih postopkov, med njimi tudi zaradi korupcije v zadevi Mimović in spolne zlorabe farmacevtke, pri čemer pa je sodišče uničilo prisluhe, ker je tožilstvo zamudilo rok za pregon. Toda ti intelektualci niso protestirali in pozvali Jankovića k odstopu, prav tako niso podpisali peticije proti njegovi vnovični izvolitvi za župana.

Foto: Bobo - Somrak leve inteligence: o molku ob Jankovićevih zlorabah položaja

Seveda zato ne, ker imajo od ljubljanskega župana koristi. Bolj kot korupcija jih moti domnevni sovražni govor, čeprav ni nujno kaznivo dejanje. Dvolično ravnanje slovenske leve inteligence kaže na to, da gre za navadne koristolovce in pokvarjence, ki se uradno zavzemajo za človekove pravice, zlasti ko gre za manjšine in ženske, ko pa je eden najvplivnejših slovenskih politikov v predkazenskem postopku zaradi spolne zlorabe farmacevtke, molčijo in se delajo nevedne.

Od slovenske leve inteligence je tako ostala le še intelektualna driska!

loading...
Loading...