majda celcer Odkrito.si

FOTO: Tekmovalka shujševalnega šova presenetila ...

Jani Jugovic Svet24.si

Slavni kuhar že mesec dni izgublja kilograme

luna Svet24.si

Položaj lune je bolj pomemben, kot se zdi

meso, zrezek, govedina Svet24.si

Velika zmota o rdečem mesu! Slovenski strokovnjak...

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

Tim_Gajser_13_3_18-61_foto_Marko_Delbello_Ocepek Njena.si

Jernej Tozon ima med nogami rad kaj močnega

erika fabjan Njena.si

Konec ljubezni za slovensko športnico

Slovenija

Stanovalci bloka v Murski Soboti s peticijo proti naselitvi azilantov

Deli na:
Stanovalci bloka v Murski Soboti s peticijo proti naselitvi azilantov

Foto: Google

Ko država molči in državljani novice, ki se jih neposredno dotikajo, izvedo le iz nekaterih medijev, državi svoje sporočilo posredujejo tudi preko medijev.

Tako so se odločili tudi stanovalci stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti, ki so iz  članka Cerar naseljuje begunce v Brežice, Dravograd, Ilirsko Bistrico …. v reviji Reporter izvedeli, da želi Cerarjeva vlada tudi naseliti azilante (migrante) v trisobno stanovanje stanovanjskega bloka Lendavske ulice 17b, ki je v lasti ministrstva za javno upravo.

 Svoje nestrinjanje z naselitvijo azilantov na podlagi 45. člena Ustave Republike Slovenije so izrazili v Peticiji proti naselitvi azilantov v trisobnostanovanje stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti,  naslovili pa na naslov  Komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Državnega zbora oziroma predsednici komisije, poslanki SDS Evi Irgl.

Prav tako so omenjeno peticijo v vednost posredovali še županu Mestne občine Murska Sobota, predsednikom svetniških skupin mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, upravljavcu stavbe ter mestnim četrtem Mestne občine Murska Sobota. 

V njej so jasno zapisali, da so se »kot državljani Republike Slovenije ter kot lastniki stanovanj stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti  znašli v neenakopravnem položaju napram lokalnim skupnostim v državi, saj nas kot lastnike stanovanj Vlada RS sploh ni seznanila niti povprašala, ali soglašamo z naselitvijo azilantov v stanovanjskem bloku Lendavska ulica 17b v Murski Soboti. Sedaj je čas, da se oglasimo, saj bo pozneje prepozno!!«

Sporočilo za javnost je nastalo na sestanku stanovalcev Lendavske 17b, pod vsebino so se podpisali vsi. In ker jih vlada z Mirom Cerarjem ne jemlje resno, so svoje pismo naslovili na Evo Irgl.