Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stanovalci bloka v Murski Soboti s peticijo proti naselitvi azilantov

Deli na:
Stanovalci bloka v Murski Soboti s peticijo proti naselitvi azilantov

Foto: Google

Ko država molči in državljani novice, ki se jih neposredno dotikajo, izvedo le iz nekaterih medijev, državi svoje sporočilo posredujejo tudi preko medijev.

Tako so se odločili tudi stanovalci stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti, ki so iz  članka Cerar naseljuje begunce v Brežice, Dravograd, Ilirsko Bistrico …. v reviji Reporter izvedeli, da želi Cerarjeva vlada tudi naseliti azilante (migrante) v trisobno stanovanje stanovanjskega bloka Lendavske ulice 17b, ki je v lasti ministrstva za javno upravo.

 Svoje nestrinjanje z naselitvijo azilantov na podlagi 45. člena Ustave Republike Slovenije so izrazili v Peticiji proti naselitvi azilantov v trisobnostanovanje stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti,  naslovili pa na naslov  Komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Državnega zbora oziroma predsednici komisije, poslanki SDS Evi Irgl.

Prav tako so omenjeno peticijo v vednost posredovali še županu Mestne občine Murska Sobota, predsednikom svetniških skupin mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, upravljavcu stavbe ter mestnim četrtem Mestne občine Murska Sobota. 

V njej so jasno zapisali, da so se »kot državljani Republike Slovenije ter kot lastniki stanovanj stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17b v Murski Soboti  znašli v neenakopravnem položaju napram lokalnim skupnostim v državi, saj nas kot lastnike stanovanj Vlada RS sploh ni seznanila niti povprašala, ali soglašamo z naselitvijo azilantov v stanovanjskem bloku Lendavska ulica 17b v Murski Soboti. Sedaj je čas, da se oglasimo, saj bo pozneje prepozno!!«

Sporočilo za javnost je nastalo na sestanku stanovalcev Lendavske 17b, pod vsebino so se podpisali vsi. In ker jih vlada z Mirom Cerarjem ne jemlje resno, so svoje pismo naslovili na Evo Irgl.