Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Pod Kučanovim patronatom: je Janković res Golobova tempirana bomba?

Ključna beseda: restavracije


Mrzlica med gostinci: kdo bo dobil Michelinove zvezdice – in kdo jih bo izgubil

V Ljubljani bodo prihodnji teden petič proslavili izbor restavracij, ki so se prebile v slavni Michelinov kulinarični vodnik za Slovenijo. Ta je v zadnjih letih pomembno prispeval ne le k povečanemu obisku in dvigu kakovosti ponudbe slovenskih restavracij, ampak tudi k širšemu razvoju kulinarike in h krepitvi destinacij, ocenjujejo na STO.

STA
 
michelinove zvezdice.jpg

Najboljša slovenska restavracija znova med 50 najboljšimi na svetu

Najboljša restavracija na svetu je restavracija Disfrutar iz španske Barcelone, so na prireditvi The World's 50 Best Restaurants 2024 v ameriškem Las Vegasu v sredo razglasili organizatorji. Med 50 najboljših restavracij na svetu se je vnovič uvrstila tudi Hiša Franko, ki jo vodi slovenska kuharska mojstrica Ana Roš. Zasedla je 48. mesto.

STA
 
020-ana ros1.jpg

Kosmatinec na jedilniku: kdo je pojedel slovenske medvede?

Odstrel 230 medvedov še naprej ostaja vroča okoljska in, kot se zdi, predvsem politična tema. Najprej je minister za okolje lovcem izdal dovoljenja za odstrel teh velikih zveri, potem pa se je vmešal predsednik vlade Robert Golob in zamrznil odlok. Čez nekaj dni so poslanci na seji v parlamentu obsodili politizacijo tega vprašanja in poseganje v odločitev stroke, zato je odlok o odstrelu postal spet veljaven. Od aprilske polne lune pa do začetka tega meseca so tako lovci v Sloveniji usmrtili več kot polovico načrtovanih odstrelov medvedov za letos, v povprečju jih je padlo devet na dan.

 
medved trofeja pf.jpg
Dubrovnik.jpg

V Dubrovniku načrtujejo omejitev števila novih restavracij

Mesto Dubrovnik načrtuje prihodnje leto omejiti število restavracij v starem mestnem jedru. Gre za del ukrepov proti negativnim vplivom množičnega turizma. S predlogom, ki je v javni razpravi, v naslednjih petih letih ne bodo dovolili postavljanja dodatnih miz in stolov na terasah restavracij, ki obratujejo znotraj mestnega obzidja.

STA
 
Reporter Plus

Naročite Reporter Premium


Začnite preizkusno naročnino za samo 1,99 € mesečno!

Naroči Reporter
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.