Prijavljeni ste kot
8. jun. 2021
»Čokolada je zakomplicirana gospodična. Pri delu z njo je treba biti zelo pozoren, saj je treba paziti na več dejavnikov, kot sta vlaga in temperatura. Če je prevlažno in temperature niso prave, se namreč na čokoladi lahko poznajo bele lise. S čokolado moraš delati dobesedno v rokavicah,« navdušeno opisuje Hana Kotar, ki ustvarja čokolade, tortice in sladoled pod blagovno znamko Mama Paula.
30. avg. 2020
V EU je bilo lani proizvedenega več kot tri milijarde litrov sladoleda, kar je šest odstotkov več kot leto prej. Največja proizvajalka je bila Nemčija, ki ga je proizvedla 635 milijonov litrov, sledili sta Italija in Francija. Največ sladoleda je EU izvozila v Veliko Britanijo, od koder pa ga je največ tudi uvozila, kažejo podatki Eurostata.
23. apr. 2018
Papež Frančišek je ob svojem godu danes naročil 3000 sladoledov za najrevnejše prebivalce Rima. Kot so sporočili iz Vatikana, želi papež, čigar pravo ime je Jorge (po slovensko Jurij) Mario Bergoglio, jurjevo praznovati z brezdomci in pomoči potrebnimi Rimljani, poročajo tuje tiskovne agencije.
19. jul. 2017
Uredniška skupina mestnih vodnikov In Your Pocket je tudi letos pripravila izbor najboljšega, kar poleti ponuja Ljubljana.
1. dec. 2016
V ajdovskem podjetju Incom so danes zanikali očitke, da izkoriščajo tuje sezonske delavce.