kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hana Kotar se je s svojimi čokoladami in sladoledom postavila ob bok najboljšim

Deli na:
Hana Kotar se je s svojimi čokoladami in sladoledom postavila ob bok najboljšim

Sadno-veganski sladoled iz pravega sadja in mlečni sladoled iz domačega mleka - Foto: Mama Paula

»Čokolada je zakomplicirana gospodična. Pri delu z njo je treba biti zelo pozoren, saj je treba paziti na več dejavnikov, kot sta vlaga in temperatura. Če je prevlažno in temperature niso prave, se namreč na čokoladi lahko poznajo bele lise. S čokolado moraš delati dobesedno v rokavicah,« navdušeno opisuje Hana Kotar, ki ustvarja čokolade, tortice in sladoled pod blagovno znamko Mama Paula.

Hana je lastnica slaščičarstva in čokoladnice ter kavarnice Mama Paula, njeni izdelki pa se postavljajo ob bok najboljšim čokoladam in sladoledom. Svet sladic jo zanima že od malega. »Sem velika perfekcionistka, pri delu pa uporabljam samo naravne in pristne sestavine. Pri nas se lahko odločite za več vrst čokolad, tortic, sladic v kozarčkih, sadno-veganski sladoled iz pravega sadja ali mlečni sladoled iz domačega mleka. Čokoladi lahko za piko na i dodam sijaj z jedilnim zlatim prahom,« je poudarila Hana, ki je ime Mama Paula izbrala po svoji stari mami, ki jo je navdušila za ustvarjanje in peko slaščic.

Foto: Mama Paula - Hana Kotar je lastnica slaščičarstva in čokoladnice ter kavarnice Mama Paula

O slaščičarstvu se je Hana izobraževala tako v Sloveniji kot tudi tujini. »Med drugim sem se učila pri priznanem slaščičarju Mariu Di Costanzu iz Napolija, kjer sem v Milanu pod njegovim vodstvom ustvarjala čokolade in druge sladice. Prav tako sem sodelovala in si znanje ter izkušnje nabirala od znanih slovenskih ustvarjalcev slaščic,« je zaupala Hana, ki ustvarja tudi personalizirane kakovostne čokolade, ki so različnih dimenzij in okusov.

»Čokolada je prijetna razvada ob vseh priložnostih – z okusom, ki nas objame in poboža. Tista hrana za dušo, ki nas vedno razume in potolaži. Košček za potešitev lakote, še en košček za energijo in en za nasmeh. Zate in zame. Vsak dan,« še zaključi polna energije Hana Kotar.

Hana Kotar ustvarja čokolade in sladoled pod blagovno znamko Mama Paula. Pri delu uporablja samo naravne in pristne sestavine. O slaščičarstvu se je Hana izobraževala tako v Sloveniji kot tudi tujini.