Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zlata zora grozi muslimanom v Grčiji

Deli na:
Zlata zora grozi muslimanom v Grčiji

Foto: Reuters

Grška neonacistična stranka Zlata zora grozi, da bo mobilizirala 100.000 ljudi proti načrtom za gradnjo mošeje v Atenah. Tiskovni predstavnik stranke Ilias Kasidiaris je po poročanju grških medijev s tem zagrozil na nedeljskem zborovanju pristašev stranke.

"Če bodo zgradili mošejo za islamistične kriminalce v Grčiji, bo Zlata zora oblikovala fronto 100.000 Grkov," je dejal Kasidiaris, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S tem je zagrozil, potem ko je Muslimansko združenje Grčije sporočilo, da je konec tedna prejelo pismo, polno psovk, v katerem so njihovim članom zagrozili, da jih "bodo poklali kot piščance", če ne bodo do 30. junija zapustili države.

Policija pismo, ki nosi simbol Zlate zore, preučuje. Zlata zora, ki ima od junija lani v parlamentu 18 poslancev, sicer priseljencem pripisuje krivdo za gospodarske težave v državi in jim grozi z izgonom.

Skupine za človekove pravice sumijo, da Zlata zora svoje privržence spodbuja k nasilju nad priseljenci, vendar je stranka že zanikala, da bi poslala omenjeno pismo.

V Grčiji živi okoli 500.000 muslimanov, med katerimi jih je veliko neprijavljenih.

V Grčiji imajo sicer mošeje le blizu severovzhodne meje s Turčijo, kjer od začetka 20. stoletja živi muslimanska manjšina turškega porekla.

Projekt gradnje mošeje v Atenah, ki je star že več kot desetletje, so različne vlade te večinsko pravoslavne države že večkrat preložile.