Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Za smrdljivo kalvarijo ameriške križarke kriva počena cev za gorivo

Deli na:
Za smrdljivo kalvarijo ameriške križarke kriva počena cev za gorivo

Foto: Reuters

Ameriška obalna straža je v ponedeljek sporočila, da je bila za težave 4200 potnikov in članov posadke na krovu luksuzne turistične križarke Carnival Triumph minuli teden kriva počena cev za gorivo, ki je povzročila požar. Križarko so po štirih dneh v četrtek privlekli v Alabamo s prepolnimi stranišči in besnimi potniki.

Potniki so se vkrcali na ladjo 7. februarja v Teksasu in se odpravili na štiridnevno križarjenje do Mehike. Tri dni kasneje je v strojnici izbruhnil požar, ki ga je posadka hitro obvladala, kar ji priznava tudi ameriška obalna straža. Vendar pa so motorji odpovedali, kakor tudi drugi sistemi od elektrike do vodovoda.

Podaljšano križarjenje, za katero bodo potniki dobili povrnjene vse stroške in še najmanj 500 dolarjev na osebo, pa potnikov ni razveselilo, saj je ladja obtičala v mednarodnih vodah. Stranišča so hitro prenapolnili in potem do konca kalvarije trpeli smrad. Muke so si lajšali s spanjem na krovu pod zvezdami. Odpadlo je tudi hlajenje in umivanje, zaloge hrane in vode na ladji pa so bile omejene.

Ladjo so po štirih dneh v četrtek privlekli v pristanišče Mobile v Alabami, kjer so se nemudoma vkrcali preiskovalci obalne straže in nacionalnega odbora za varnost v prometu. Glavno preiskavo sicer vodijo oblasti na Bahamih, kjer je križarka registrirana. Preiskovalci bodo na ladji še nekaj dni, potem pa se bo delo nadaljevalo še več mesecev v pisarnah.