pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

Državni svetniki Svet24.si

Zdravstvo razpada, najpomembnejše vprašanje pa ...

meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da ji ne bo treba ...

karim merdjadi Njena.si

To je žena Karima Merdjadija

gaja Njena.si

S taktiko do zmage: Gaja Rozman postala ...

Svet

Poškodovano ladjo Costa Allegro privlekli na Sejšele

Deli na:
Poškodovano ladjo Costa Allegro privlekli na Sejšele

Foto: Reuters

Pokvarjeno križarko Costa Allegro, ki je v ponedeljek po požaru na krovu in težavah z motorjem obstala v Indijskem oceanu, so danes privlekli do glavnega sejšelskega otoka Mahe. Ob prihodu so potnike in posadko pričakali številni uslužbenci, da bi jim nudili morebitno pomoč, a so bili mnogi potniki predvsem zadovoljni, da so znova na kopnem.

Potnike in posadko so pričakali tudi predstavniki Rdečega križa in zdravstveno osebje ter reševalna vozila, da bi jim nudili morebitno pomoč, a so bili ob prihodu videti dobro razpoloženi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V pristanišču so jih pričakali tudi turistični delavci, ki bodo potnike in člane posadke prepeljali bodisi na letališče bodisi v letovišča. Tam so zanje rezervirali več sto hotelskih sob.

Družba Costa Crociere, ki je lastnica nesrečne ladje, se je namreč potnikom za povzročene neprijetnosti skušala odkupiti s ponudbo, da na račun družbe nadaljujejo počitnice na Sejšelih. Ponudbo, ki vključuje nastanitev v luksuznih hotelih na različnih sejšelskih otokih, je sprejela več kot polovica oziroma 376 potnikov.Do težav je prišlo v ponedeljek, ko je izbruhnil požar v bližini generatorjev v prostoru z ladijskimi motorji. Požar so uspeli hitro pogasiti, ustavili pa so se ladijski motorji in zmanjkalo je elektrike. Posledično so potniki ostali tudi brez klimatskih naprav, prav tako niso delale ne sanitarije ne prhe. Tako so bili potniki več dni pri visokih temperaturah nagneteni na krovu križarke.

Na ladji je bilo 636 potnikov iz 25 držav, starih povprečno 55 let. Med potniki je bilo največ Italijanov in Francozov, pa tudi precej Nemcev, Švicarjev in Avstrijcev. Med njimi je bilo 12 Slovencev. Izkrcanje naj bi po poročanju ameriške tiskovne agencije AP trajalo nekaj ur.

To je že druga letošnja nesreča ene od ladij družbe Costa Crociere. Januarja je v bližini toskanske obale nasedla ladja Costa Concordia s prek 4000 potniki in člani posadke. V nesreči je umrlo najmanj 25 ljudi, sedem jih še pogrešajo.

Loading...