stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poškodovano ladjo Costa Allegro privlekli na Sejšele

Deli na:
Poškodovano ladjo Costa Allegro privlekli na Sejšele

Foto: Reuters

Pokvarjeno križarko Costa Allegro, ki je v ponedeljek po požaru na krovu in težavah z motorjem obstala v Indijskem oceanu, so danes privlekli do glavnega sejšelskega otoka Mahe. Ob prihodu so potnike in posadko pričakali številni uslužbenci, da bi jim nudili morebitno pomoč, a so bili mnogi potniki predvsem zadovoljni, da so znova na kopnem.

Potnike in posadko so pričakali tudi predstavniki Rdečega križa in zdravstveno osebje ter reševalna vozila, da bi jim nudili morebitno pomoč, a so bili ob prihodu videti dobro razpoloženi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V pristanišču so jih pričakali tudi turistični delavci, ki bodo potnike in člane posadke prepeljali bodisi na letališče bodisi v letovišča. Tam so zanje rezervirali več sto hotelskih sob.

Družba Costa Crociere, ki je lastnica nesrečne ladje, se je namreč potnikom za povzročene neprijetnosti skušala odkupiti s ponudbo, da na račun družbe nadaljujejo počitnice na Sejšelih. Ponudbo, ki vključuje nastanitev v luksuznih hotelih na različnih sejšelskih otokih, je sprejela več kot polovica oziroma 376 potnikov.



Do težav je prišlo v ponedeljek, ko je izbruhnil požar v bližini generatorjev v prostoru z ladijskimi motorji. Požar so uspeli hitro pogasiti, ustavili pa so se ladijski motorji in zmanjkalo je elektrike. Posledično so potniki ostali tudi brez klimatskih naprav, prav tako niso delale ne sanitarije ne prhe. Tako so bili potniki več dni pri visokih temperaturah nagneteni na krovu križarke.

Na ladji je bilo 636 potnikov iz 25 držav, starih povprečno 55 let. Med potniki je bilo največ Italijanov in Francozov, pa tudi precej Nemcev, Švicarjev in Avstrijcev. Med njimi je bilo 12 Slovencev. Izkrcanje naj bi po poročanju ameriške tiskovne agencije AP trajalo nekaj ur.

To je že druga letošnja nesreča ene od ladij družbe Costa Crociere. Januarja je v bližini toskanske obale nasedla ladja Costa Concordia s prek 4000 potniki in člani posadke. V nesreči je umrlo najmanj 25 ljudi, sedem jih še pogrešajo.