stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Več deset ljudi, ki so zapustili Diamond Princess, ima znake okužbe z novim koronavirusom

Deli na:
Več deset ljudi, ki so zapustili Diamond Princess, ima znake okužbe z novim koronavirusom

Ladja za križarjenje Diamond Princess - Foto: Reuters

Več deset ljudi, ki so jim dovolili odhod z ladje za križarjenje Diamond Princess ob japonski obali, kaže simptome okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil japonski minister za zdravje Kacunobu Kato. Na Japonskem so medtem danes zabeležili novo, šesto smrtno žrtev bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus.

Kot je v parlamentu pojasnil minister, je japonska vlada stopila v stik z 813 potniki, ki so bili na ladji Diamond Princess ter ugotovila, da je 45 ljudi kazalo simptome okužbe z novim koronavirusom. "Vse s simptomi smo pozvali, naj opravijo testiranja in obiščejo zdravnika.

Diamond Princess je zaradi novega koronavirusa že od začetka meseca zasidrana v japonski Jokohami. Na njenem krovu je bilo 3700 ljudi, od tega so doslej potrdili 691 okužb.

Po 14-dnevni karanteni so z ladje izpustili okoli 970 ljudi, pri katerih testiranja niso potrdila okužbe. A kasneje so pri več od njih ugotovili bolezen covid-19.


Na Japonskem so medtem danes zabeležili šesto smrtno žrtev novega koronavirusa. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa gre za osebo z otoka Hokaido, pri kateri so potrdili okužbo po smrti. Oblasti niso navedle spola in starosti smrtne žrtve.

V državi narašča tudi število okuženih. Doslej so jih - vključno s tistimi z ladje Diamond Princess - zabeležili več kot 860. Vlada v Tokiu je zato pozvala organizatorje večjih prireditev, predvidenih za prihodnjih 14 dni, naj razmislijo o odpovedi ali zmanjšanju dogodkov, da bi zajezili širjenje okužb. Ljudem je tudi priporočila, naj delajo od doma ali se na delo vozijo izven prometnih konic.