nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Japonski premier: OI v Tokiu ne bomo preložili!

Deli na:
Japonski premier: OI v Tokiu ne bomo preložili!

Foto: Profimedia

Preložene poletne olimpijske in paraolimpijske igre Tokio 2020 bodo navkljub skokovitemu povišanju novih koronavirusnih primerov v državi potekale to poletje, je zatrdil japonski premier Yoshihide Suga. Kot piše britanski BBC, na Japonskem ne razmišljajo o novi preložitvi.

Olimpijske igre se bodo v Tokiu začele 23. julija, paraolimpijske bodo sledile mesec dni za tem. A pozitivni primeri koronavirusa so v zadnjih dneh na Japonskem skokovito narasli, v Tokiu prvič poročajo o več kot tisoč novih okužbah na dan.

A ne glede na to je Suga zatrdil, da bodo "olimpijske igre potekale to poletje in bodo povsem varne za vse udeležence". "Služile bodo kot simbol globalne solidarnosti," je dejal Suga.

Japonska ima te dni primere nove različice virusa sars-cov-2, ki so ga prvič odkrili v Veliki Britaniji, guvernerka Tokia Yuriko Koike pa je opozorila, da lahko število novih okužb vsak čas "eksplodira", še piše BBC.

Stroški organizacije iger so zaradi varnostnih zahtev, ki so nujne ob koronski krizi, od lanskega leta narasli za 2,3 milijarde evrov, kar kaže, da bodo tokijske igre s skupno 13 milijardami evrov najdražje poletne igre v zgodovini olimpizma.

Anketa nacionalne televizije NHK med prebivalstvom je sicer pokazala, da večina Japoncev nasprotuje olimpijskim igram to leto, pri čemer je najbolj naklonjena še eni preložitvi ali kar odpovedi športnega dogodka.