900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V lovskih nesrečah v Italiji v tej sezoni že 13 žrtev

Deli na:
V lovskih nesrečah v Italiji v tej sezoni že 13 žrtev

Slika je simbolična. - Foto: Reuters

Z lovom povezane nesreče v Italiji so terjale že 13 žrtev, čeprav se je lovska sezona komaj začela, opozarja združenje Žrtve lova, ki nasprotuje nošenju orožja. "Ustavite masaker," pozivajo v organizaciji.

V Italiji, kjer se število lovcev giblje okoli 720.000, je med žrtvami v letošnji sezoni tudi otrok. Še 33 ljudi je od 1. septembra utrpelo strelne rane, ki pa zanje niso bile usodne, navedbe organizacije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Številke pomenijo velik porast od lanskega leta, ko je število žrtev v celotni sezoni znašalo 25, med njimi je bilo 24 lovcev. Med 70 ranjenimi pa je bilo 11 takšnih, ki niso bili lovci.

"Vlada bi morala nekaj storiti," je poudarila predsednica skupine Daniela Casprini. "Običajen državljan ne more početi normalnih aktivnostih na območjih, kjer je dovoljen lov, ne da bi tvegal smrt. Lov bi v Italiji morali prepovedati," je menila.

Zadnja strelska nesreča se je zgodila v soboto v mestu Pavia. Tam je 16-letnega dečka do smrti ustrelil njegov 17-letni najboljši prijatelj. Družine obeh bodo postavili pred sodišče, ker orožja niso primerno pospravili zunaj dosega mladoletnikov.