stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Pakistanu po umoru alpinistov aretiranih 20 ljudi

Deli na:
V Pakistanu po umoru alpinistov aretiranih 20 ljudi

Foto: Reuters

Policija je na severu Pakistana aretirala 20 osumljencev za umor deset tujih alpinistov in njihovega pakistanskega vodnika. "Lov na napadalce poteka. Pričakujemo še več aretacij," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudaril tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Umer Harmid Kan.

Odgovornost za umore, zagrešene v soboto ponoči, je prevzelo gibanje pakistanskih talibanov Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), ki je tesno povezano z Al Kaido. Do napada je prišlo v baznem taboru pod goro Nanga Parbat, vse žrtve pa so bile ustreljene.

Danes je potrjeno, da so bili med ubitimi planinci trije Ukrajinci, dva Kitajca, dva Slovaka, Američan kitajskega porekla, Nepalec in Litovec. Plezalci so pripadali trem različnim plezalnim odpravam, ki so se nameravale povzpeti na Nanga Parbat. Kitajski plezalec je napad preživel.

Trupla so že v nedeljo prepeljali v Islamabad.

Po umorih so z območja evakuirali druge plezalce, koliko točno, pa ni znano. Zaenkrat so jih zbrali na regionalnem letališču, od tam pa jih bodo v prihodnjih urah prepeljali v Islamabad.

Iz gibanja TTP so sporočili, da je bil napad maščevanje za smrt namestnika vodje talibanov v Pakistanu Valiurja Rehmana. Rehman je bil 29. maja ubit v ameriškem napadu z brezpilotnim letalom v pakistanski pokrajini Severni Vaziristan.