moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

To so poslovneži, ki se milijonskih dolgov ...

Sandra Klemm – Sendi 2 Njena.si

Se spomnite Sendi? Ste jo opazili na odru EME?

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

V bosanskem Višegradu namerili peklenskih 42 stopinj

Deli na:
V bosanskem Višegradu namerili peklenskih 42 stopinj

Foto: Arhiv Reporterja

Na Balkanu že nekaj dni vladajo tropske temperature, ki bodo po napovedih vremenoslovcev trajale še nekaj dni. Ponekod so zaradi tega že izdali opozorila pred nevarnostmi, ki bi jih lahko povzročile visoke temperature.

Vročinski val, ki je zajel Črno goro, bo v prihodnjih dneh prinesel temperature do 40 stopinj Celzija, napoveduje tamkajšnji meteorološki zavod. Neobičajno visoke temperature bodo še naraščale, manjši padec najvišjih temperatur pa je pričakovati sredi tedna, pa še to le na severu države.

Podobno je tudi v Bosni in Hercegovini. Vročinski val, ki je minuli konec tedna zajel celotno državo, bo vztrajal še nekaj dni, živo srebro pa se bo povzpelo do 40 stopinj Celzija. Višegrad je bil v nedeljo z 42 stopinjami najtoplejše mesto v Evropi. V Mostarju so v nedeljo zvečer ob 22. uri izmerili celih 32 stopinj, kar je najvišja zabeležena temperatura v tem mestu. V Sarajevu je bilo dve stopinji bolj vroče kot v edinem bosansko-hercegovskem mestu na jadranski obali Neumu.


Tudi na Hrvaškem že več dni vztraja visoka vročina, vrhunec pa je dosegla v nedeljo. Čez teden se bodo temperature po napovedih vremenoslovcev le neznatno znižale. V Kninu so v nedeljo ob 14. uri izmerili 39 stopinj Celzija v senci, le stopinjo manj pa je bilo v Belem Manastirju. V ostalih delih države so bile temperature med 31 in 37 stopinjami.

Oblasti opozarjajo na veliko nevarnost požarov v naravi, zdravniki pa ljudem svetujejo, naj se izogibajo soncu in pijejo veliko vode.

Iz nekaterih krajev že poročajo o pomanjkanju vode. Gostinec z otoka Drvenik Veli Jerko Jukić je tako izjavil, da je v teh dneh na tem otoku pri Trogirju več travarice kot vode, podobno pa je tudi na nekaterih drugih otokih, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

loading...
Loading...