premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

adam-kromer Njena.si

Adam in Gordana (Ljubezen na prvi pogled) dahnila ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Bavarskem iščejo pobeglega krokodila

Deli na:
Na Bavarskem iščejo pobeglega krokodila

Foto: Arhiv Reporterja

Nemška policija pri jezeru Klausensee na Bavarskem že nekaj dni išče krokodila, ki za človeka sicer naj ne bi bil smrtno nevaren. Iskalno akcijo naj bi nadaljevali danes zvečer, je povedal predstavnik mestnih oblasti iz Schwandorfa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prvi je krokodila v soboto na obrežju jezera Klausensee opazil nek sprehajalec in obvestil policijo, ki je takoj začela z iskanjem. V ponedeljek je nato 44-letna ženska zatrdila, da je mimo nje plavala žival z dolgim repom in jo dodobra popraskala. Iskalno akcijo ovirajo radovedneži, ki bi si žival radi pobližje ogledali.

Približno meter dolg plazilec lahko človeku zada boleč ugriz, ne more pa ga ubiti, je zatrdil direktor živalskega vrta v Nürnbergu Helmut Mägdefrau. Lokalne oblasti so kljub temu jezero, ki velja za priljubljeno točko kopalcev v poletnih mesecih, zaprle in prepovedale plavanje.

Do podobne situacije je v Nemčiji prišlo leta 1994, ko je nekemu Nemcu pri mestu Dormagen v Porenju ušel aligator. Lov na 80 centimetrov dolgega plazilca je takrat trajal pet dni. Glede tokratnega krokodila pristojni organi domnevajo, da ga je v jezero spustil neodgovoren lastnik, ki se je hišnega ljubljenca enostavno naveličal.