stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ponedeljek rekordno topel marčevski dan v Črnomlju in Novem mestu

Deli na:
Ponedeljek rekordno topel marčevski dan v Črnomlju in Novem mestu

Foto: Bobo

Že ves mesec marec so temperature za nekaj stopinj višje od dolgoletnega povprečja, v ponedeljek pa so ponekod po Sloveniji izmerili rekordne temperature za ta mesec. V Črnomlju so izmerili 27 stopinj Celzija, dosedanji rekord je znašal 26,2 stopinje, v Novem mestu pa so namerili 24,8 stopinje, dosedanji rekord je bil 24,6 stopinje.

V Kočevju je bil dosežen dosedanji marčevski temperaturni rekord 24,5 stopinje Celzija, medtem ko za Ljubljano meteorologi uradnega podatka še nimajo, je STA danes pojasnil dežurni meteorolog Andrej Velkavrh.

Temperaturo v prestolnici namreč merijo s klasičnimi instrumenti in z avtomatskimi oz. električnimi, razlika v meritvi najvišje v ponedeljek izmerjene temperature pa je med obema instrumentoma nekaj desetink stopinje.

Najvišja doslej izmerjena marčevska temperatura v Ljubljani je 24,6 stopinje Celzija, ki je bila izmerjena marca 1977. Avtomatska postaja je v ponedeljek izmerila 25,1 stopinje Celzija, na klasičnem živosrebrnem termometru pa je pokazalo 24,5 stopinje Celzija. Meteorologi morajo tako preveriti merjenja, preden bodo sporočili uradni podatek.

Velkavrh je povedal še, da so bili doslej vsi marčevski rekordi izmerjeni proti koncu meseca, medtem ko je letos to prej.

Ne le marec, letos je bil toplejši od povprečja tudi februar. V Ljubljani so februarja v povprečju izmerili od dve do tri stopinje Celzija višje temperature, kot je dolgoletno povprečje.

Se bo pa v prihodnjih dneh ohladilo, tako da bodo temperature prihodnji teden bolj običajne za marec oz. za ta letni čas kot doslej, ne bo pa mraza, je še dejal dežurni meteorolog.