favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ugrabitelju treh žensk iz Clevelanda grozi celo smrtna kazen

Deli na:
Ugrabitelju treh žensk iz Clevelanda grozi celo smrtna kazen

Foto: Reuters

Ugrabitelju treh mladih žensk iz Clevelanda morda grozi celo smrtna kazen, saj si bo tožilstvo obtožnico zaradi ugrabitve in posilstva prizadevalo razširiti še na obtožbe naklepnega umora, poskusa umora in telesnih poškodb. Ariel Castro naj bi namreč najmanj pri eni od ugrabljenk nasilno dosegel prekinitev nosečnosti.

Kot je napovedal tožilec v zvezni državi Ohio Timothy McGinty, bo preiskal "vsako dejanje naklepnega umora", ki ga je obtoženec "zagrešil tako, da je prekinil nosečnosti". Zakonodaja dovoljuje smrtno kazen za kriminalce, ki med ugrabitvijo zagrešijo naklepni umor, pojasnjuje nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za prvo uradno potrditev poročil, da naj bi najmanj ena od ugrabljenih žensk v ujetništvu imela enega ali celo več splavov, ki jih je povzročil ugrabitelj. Več medijev je ob sklicevanju na policijski zapisnik po prvih zaslišanjih žensk poročalo, da je 52-letni Castro pri eni od njih z odrekanjem hrane in fizično zlorabo dosegel prekinitev nosečnosti.

Castro je na svoji 1400 kvadratnih metrov veliki posesti imel "mučilnico in zasebni zapor v središču našega mesta", je dejal McGinty.

Trojico žensk, Amando Berry, Gino DeJesus in Michelle Knight, je policija po desetih letih našla v ponedeljek. Z njimi je bila tudi šestletna hčerka Berryjeve, ki se je rodila v ujetništvu. Knightova je tudi danes še v bolnišnici, medtem ko sta se Berryjeva in DeJesusova že v sredo vrnili domov.


Ženske so se morale dolga leta podrejati popolnemu nadzoru svojega mučitelja. V Castrovi hiši je policija našla vrvi in verige, s katerimi so bile žrtve zvezane, je danes potrdil vodja clevelandske policije Michael McGrath. Le redko naj bi jih izpustil iz hiše in jim dovolil iti na dvorišče.

Bratranec ene od žrtev je povedal, da so morale Castru ob vsaki obletnici ugrabitve speči torto. Njihov dan ugrabitve je praznoval kot njihov novi rojstni dan, je dejal.

Po poročanju New York Timesa je Castro vse tri v njihovih najstniških letih na isti ulici zvabil v avto. Ena od njih naj bi bila celo prijateljica s Castrovo hčerko. Po vseh letih se tako sedaj poraja vprašanje, če je policija po izginotju deklet res naredila vse, da bi jih našla.

Castro je po poročanju medijev v enem od prvih zaslišanj kot motiv za svoja dejanja navedel, da je "zasvojen s seksom". Bil naj bi nesposoben nadzirati svoj nagon.

Njegovi svojci so se od njega oddaljili. "Ženske in dekleta prosim za odpuščanje za trpljenje, ki so ga doživele," je v solzah dejala Castrova mati. Ena od njegovih hčerk pa je za televizijo CNN dejala, da je za nazaj postalo jasno pogosto čudno obnašanje njenega očeta, pa tudi strogo varovanje njegove hiše. "Preprosto sem zgrožena," je dejala.