Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Uradno: Oscar Pistorius obtožen umora dekleta

Deli na:
Uradno: Oscar Pistorius obtožen umora dekleta

Foto: Reuters

Južnoafriški atlet Oscar Pistorius je obtožen umora dekleta Reeve Steenkamp. Besede sodnika, ki je bral obtožnico, je spremljal v joku in s prekritim obrazom. Za premišljen umor mu grozi dosmrtna zaporna kazen.

Sodišče je ugodilo zahtevi obrambe, da je atlet trenutno hudo pretresen, zato je nadaljnje zaslišanje prestavilo na torek prihodnji teden. Do tedaj pa bo Pistorius ostal v policijskem pridržanju.

Medtem južnoafriški mediji poročajo o novih podrobnostih tragedije, ki se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah na Valentinovo na domu atleta, ki je po vsem svetu zaslovel, saj je kot prvi atlet brez nog sodeloval na pravih olimpijskih igrah. Pistorius naj bi v dekle, tridesetletno manekenko Reevo Steenkamp, izstrelil štiri naboje iz pištole in to kar skozi vrata kopalnice. Tam je policija tudi našla truplo manekenke.

Pistorius je prvi športnik v zgodovini z dvojno amputacijo nog, ki je nastopil na olimpijskih igrah. To si je želel že v Pekingu 2008, a je Mednarodna atletska zveza zaradi tehnološke prednosti njegovih tekaških protez zahtevo zavrnila. Lani v Londonu mu je s pomočjo visokotehnoloških karbonskih uspelo nastopiti na OI. Prebil se je v polfinale na 400 m, bil v finalu s štafeto svoje države na 4 x 400 m, na zaprtju iger v britanski prestolnici pa je nosil zastavo Južnoafriške republike.