navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Svet

Trumpov odvetnik Giuliani zanika obtožbe o iskanju dobička v Ukrajini

Deli na:
Trumpov odvetnik Giuliani zanika obtožbe o iskanju dobička v Ukrajini

Nekdanji newyorški župan in zdaj Trumpov odvetnik Rudy Giuliani. - Foto: Profimedia

Odvetnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa Rudy Giuliani je odločno zanikal obtožbe, da je skupaj s svojim krogom poslovnežev v Ukrajini rovaril proti sinu Josepha Bidna istočasno pa si prizadeval za posle v Ukrajini.

Trump je Giulianija poslal v Ukrajino, da tam najde obremenilne informacije o Hunterju Bidnu in ukrajinske oblasti prepriča, naj uvedejo preiskavo. Hunter Biden je bil nekaj časa, ko je bil njegov oče Joseph Biden podpredsednik ZDA, v nadzornem odboru energetskega podjetja Burisma in dobival po 50.000 dolarjev plače na mesec. Ukrajinske preiskave dokazov o njegovi korupciji niso našle, čeprav sedaj poteka revizija teh preiskav.

Tiskovna agencija AP poroča, da sta Giuliani in Trump skušala prepričati Ukrajince v preiskave Bidnovih že za časa predsednika Petra Porošenka. Z njegovim porazom na volitvah je nastal problem, ker je zmagal Volodimir Zelenski, ki se je podal na volitve z obljubo boja proti korupciji in Giuliani je moral začeti znova.


Preiskava AP je ugotovila, da je Giuliani sodeloval z dvema nepremičninskima magnatoma s Floride, ki sta bila rojena v nekdanji Sovjetski zvezi. Lev Parnas in Igor Fruman sta nakazala več sto tisoč dolarjev republikanskim kandidatom in Trumpu ter dobila dostop do Bele hiše. Giulianiju sta urejala sestanke z ukrajinskimi državnimi uradniki, obenem pa naj bi sodelovala pri poskusih zamenjave vodstva ukrajinskega državnega podjetja Naftogaz.

Zamenjave naj bi zahteval tudi minister za energijo ZDA Rick Perry, ni pa še dokazano, ali se je pri tem usklajeval z Giulianijem in njegovimi poslovneži. Ti so v glavnem nameravali speljati posle podjetja k ameriškim Trumpovim zaveznikom. Ukrajincem so med drugim celo povedali, da bo Trump predčasno odpoklical veleposlanico v Ukrajini, kar se je tudi zgodilo. Enega v tem krogu je to sicer zaskrbelo in je zadevo prijavil na veleposlaništvu ZDA v Kijevu.

Giuliani vse zanika in trdi, da si v Ukrajini ni nikoli prizadeval za nobene posle. Šlo naj bi za posle v Uzbekistanu, za Ukrajino pa ne ve nič in tudi nobenega dokaza o poslih v tej državi, poudarja.

loading...
Loading...