Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski košarkarji bodo kljub napetim razmeram v Ukrajini v četrtek igrali v Zaporožju

Deli na:
Slovenski košarkarji bodo kljub napetim razmeram v Ukrajini v četrtek igrali v Zaporožju

Slovenski košarkarji v Varaždinu. - Foto: KZS/Twitter

Glede na trenutne razmere v Ukrajini je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) v stikih z Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba), ukrajinsko košarkarsko zvezo, slovenskim veleposlaništvom v Ukrajini ter slovensko policijo. Iz Ukrajine prihajajo informacije, da so razmere mirne, v Zaporožju pa je povsem običajen dan, so sporočili iz KZS.

Iz pisarne KZS so sporočili, da so v jutranjih urah prejeli uradno informacijo, da skrbno spremljajo razmere v Ukrajini. V Zaporožje so poslali tudi posebno delegacijo, ki bo še podrobneje preverila razmere. Košarkarska tekma med Ukrajino in Slovenijo bo na sporedu v četrtek ob 18. uri po slovenskem času.

V vzhodnem delu Evrope je v teh dneh izjemno napeto, razlog za to pa je spor med Ukrajino in Rusijo. Rusija je v nedeljo v Kerški ožini blizu anektiranega polotoka Krim zajela dve ukrajinski vojaški ladji in vlačilca, ker da so vplule v rusko teritorialno morje. Pri tem so tudi streljali nanje in ranili najmanj tri ukrajinske vojake, zaradi nevarnega stopnjevanja napetosti med Moskvo in Kijevom pa se je na izredni seji sestal tudi Varnostni Svet ZN.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je zavoljo tega uvedel stanje visoke pripravljenosti oboroženih sil ter vojno stanje. Dekret naj bi začel veljati v sredo, če ga bo potrdil parlament v Kijevu.

V okviru nogometne evropske lige bo v četrtek v ukrajinski Poltavi gostoval angleški Arsenal iz Londona, tudi ta dvoboj naj bi se zaenkrat odigral normalno po razporedu.