Zvezdana Mlakar 1 Odkrito.si

Zvezdana Mlakar o partnerju: Verjetno sva tudi ...

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Svet

Trump dobil republikanskega izzivalca, ki pravi: Še en mandat za Trumpa bi bil "politična tragedija"

Deli na:
Trump dobil republikanskega izzivalca, ki pravi: Še en mandat za Trumpa bi bil "politična tragedija"

Foto: CNN/YouTube - Nekdanji guverner Massachusettsa Bill Weld bo izzval Trumpa.

Nekdanji guverner Massachusettsa Bill Weld je v ponedeljek sporočil, da se bo potegoval za republikansko nominacijo na predsedniških volitvah prihodnje leto. Predsednik Donald Trump je s tem dobil prvega tekmeca za predsedniško nominacijo v svoji stranki. V demokratski stranki je do zdaj kandidaturo napovedalo 18 kandidatov.

Weld je bil podpredsedniški kandidat libertarca Garyja Johnsona na predsedniških volitvah leta 2016, na katerih sta končala na tretjem mestu s štirimi milijoni oz. 3,2 odstotka glasov.

73-letni Weld je bil v 90. letih prejšnjega stoletja dva mandata guverner tradicionalno demokratske zvezne države Massachusetts.

Svojo kandidaturo je napovedal na televizijski mreži CNN, za katero je dejal, da se veseli soočenj s Trumpom. Po njegovem mnenju bi bila "politična tragedija", če bi Trump dobil še en mandat.

Kot je dejal, Trumpova razdiralnost in prioritete ne odražajo promocije demokracije in vladavine prava. "Bilo bi me sram, če ne bi dvignil roke in kandidiral," je poudaril Weld.

Trump ima po njegovih besedah "očitno težave s prilagajanjem svojega ravnanja zakonom". "To je resna zadeva v ovalni pisarni," je dodal.

Weld se ima za ekonomskega konservativca in pravi, da si država zasluži nekaj proračunskih omejitev, možnost sodelovanja z demokrati in zmanjšanje porabe v Washingtonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Loading...