mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump dobil republikanskega izzivalca, ki pravi: Še en mandat za Trumpa bi bil "politična tragedija"

Deli na:
Trump dobil republikanskega izzivalca, ki pravi: Še en mandat za Trumpa bi bil "politična tragedija"

Nekdanji guverner Massachusettsa Bill Weld bo izzval Trumpa. - Foto: CNN/YouTube

Nekdanji guverner Massachusettsa Bill Weld je v ponedeljek sporočil, da se bo potegoval za republikansko nominacijo na predsedniških volitvah prihodnje leto. Predsednik Donald Trump je s tem dobil prvega tekmeca za predsedniško nominacijo v svoji stranki. V demokratski stranki je do zdaj kandidaturo napovedalo 18 kandidatov.

Weld je bil podpredsedniški kandidat libertarca Garyja Johnsona na predsedniških volitvah leta 2016, na katerih sta končala na tretjem mestu s štirimi milijoni oz. 3,2 odstotka glasov.

73-letni Weld je bil v 90. letih prejšnjega stoletja dva mandata guverner tradicionalno demokratske zvezne države Massachusetts.

Svojo kandidaturo je napovedal na televizijski mreži CNN, za katero je dejal, da se veseli soočenj s Trumpom. Po njegovem mnenju bi bila "politična tragedija", če bi Trump dobil še en mandat.

Kot je dejal, Trumpova razdiralnost in prioritete ne odražajo promocije demokracije in vladavine prava. "Bilo bi me sram, če ne bi dvignil roke in kandidiral," je poudaril Weld.

Trump ima po njegovih besedah "očitno težave s prilagajanjem svojega ravnanja zakonom". "To je resna zadeva v ovalni pisarni," je dodal.

Weld se ima za ekonomskega konservativca in pravi, da si država zasluži nekaj proračunskih omejitev, možnost sodelovanja z demokrati in zmanjšanje porabe v Washingtonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.