miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Warrenova napadla lastnika Facebooka Zuckerberga, ker ni razkril večerje s Trumpom in Melanio

Deli na:
Warrenova napadla lastnika Facebooka Zuckerberga, ker ni razkril večerje s Trumpom in Melanio

Donald in Melania Trump - Foto: Profimedia

Ameriška senatorka Elizabeth Warren, ki se poteguje za predsedniško nominacijo demokratske stranke, je v četrtek kritizirala ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga zaradi dotlej nerazkrite skrivne večerje s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom.

Facebook je večerjo potrdil in v odzivu sporočil, da gre za normalno srečanje med predsednikom ZDA in direktorjem enega največjih podjetij v ZDA.

Ameriška televizija NBC je o večerji med Trumpom, Zuckerbergom in članom odbora Facebooka Markom Thielom, ki je veliki donator Trumpu, poročala v sredo. Na večerji je bila tudi prva dama ZDA Melania Trump.

Demokrati so kritični do Facebooka, ki so ga Rusi leta 2016 izkoristili za širjenje propagande. Facebook je tudi predal osebne podatke uporabnikov podjetju Cambridge Analytica, ki je opravljala delo za Trumpovo predvolilno kampanjo.

"V času povečane pozornosti monopolnemu obnašanju, se Facebook podaja v ofenzivo šarma z republikanskimi zakonodajalci. Sedaj sta še Mark Zuckerberg in še en član upravnega odbora, ki je velik Trumpov donator, imela tajno večerjo s Trumpom. To je čista korupcija," je tvitnila Warrenova.

Zuckerberg je pred kratkim v kongresu zagotovil, da bo Facebook nadaljeval z objavljanjem lažnivih političnih oglasov, ker ne namerava omejevati političnega govora. Zaradi tega so jezni demokrati, ki so prepričani, da večino laži po družabnih medijih objavlja nasprotna konservativna stran.

Loading...