peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

To je razlog, da sta jezni Melania in Ivanka: prva dama in hčerka naj bi navili ušesa Trumpu (VIDEO)

Deli na:
To je razlog, da sta jezni Melania in Ivanka: prva dama in hčerka naj bi navili ušesa Trumpu (VIDEO)

Ivanka in Melania Trump. - Foto: Profimedia

Prva dama in prva hčerka ZDA menda nista bili veseli vzklikov "Pošlji jo nazaj!", ki so jih podporniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa na shodu v Severni Karolini namenili demokratski kongresnici Ilhan Omar.

Po poročanju televizije CBS sta bili Melania in Ivanka Trumpa slabe volje tako zaradi skandiranja množice kot zaradi Trumpovega odziva. Po dogodku sta mu svoje nezadovoljstvo tudi izrazili, je poročala televizija.

Predsednik se je naknadno skušal oddaljiti od vzklikov podpornikov v Severni Karolini in dejal je, da je takoj ko je slišal skandiranje, začel govoriti, da bi jih ustavil. Na videu nastope je sicer vidno, da množice ni ustavljal temveč je kakih 15 sekund zadovoljno poslušal vzklikanje podpornikov, nato pa nadaljeval z govorom.


Trump je zadnji teden vpleten v vojno s četverico nebelskih demokratskih kongresnic, ki so letos prišle v kongres in se takoj prebile med najopaznejše demokratske člane kongresa. Predsednik jim je pred dnevi na Twitterju svetoval, naj »gredo v svoje države«, če jim v ZDA ni všeč. Demokrati so v kongresu izglasovali resolucijo, s katero so Trumpove tvite označili za rasizem, a predsednik vztraja, da mnogi Američani mislijo enako kot on.Štirim novopečenim kongresnicam, ki jih je predsednik vzel na piko, je skupno, da sodijo v skrajno levo krilo demokratske stranke in da niso belke. Ilhan Omar iz Minnesote je po rodu iz Somalije, Newyorčanka Alexandria Ocasio Cortez je po izvoru Portoričanka, Rashida Tlaib je po izvoru Palestinka, Ayanna Pressley iz Massachusettsa pa je temnopolta Američanka. Razen Omarjeve so vse rojene v Združenih državah Amerike, jasno so vse štiri tudi ameriške državljanke in ZDA so njihov dom.

Trumpov napad na kongresnice je razklal tudi njegove republikanske podpornike in nekateri so podpredsednika Mika Pencea prosili, naj predsedniku prenese njihovo nezadovoljstvo.

loading...
Loading...