Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona v šoku: gladiatorji Rome senzacionalno izločili Messija in soigralce

Deli na:
Barcelona v šoku: gladiatorji Rome senzacionalno izločili Messija in soigralce

Konstantinos Manolas se veseli zmagovitega zadetka proti Barceloni. - Foto: Reuters

V nogometni ligi prvakov sta znana prva polfinalista. To sta postala Roma in Liverpool. Prva je doma s 3:0 premagala Barcelono, prvo tekmo je izgubila z 1:4. Liverpool, ki je doma slavil s 3:0, pa je tokrat v gosteh ugnal Manchester City z 2:1.

Barcelona je v prvem polčasu pokazala bore malo glede na njene standarde. Roma je bila boljši tekmec in tudi dobila polčas, potem ko je v šesti minuti Daniele de Rossi podal v kazenski prostor, kjer je spretno zadel Edin Džeko. Pred tem so bili Katalonci v četrti minuti dvakrat nevarni, a novi lepi priložnosti so v prvem polčasu zapravili domači, in sicer Patrik Schick, ko je v 29. minuti z glavo meril mimo gola, in Džeko, ki je v 37. minuti prav tako streljal z glavo, Marc-Andre ter Stegen pa je žogo odbil čez prečko.

V 58. minuti je Roma prednost podvojila, potem ko je de Rossi zanesljivo unovčil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Gerard Pique. Deset minut pozneje je de Rossi s premalo natančnim strelom z glavo zapravil novo Romino priložnost, v 74. minuti pa je kljub bržčas najslabši predstavi v sezoni znova nase opozorila Barcelona, a je Messijev strel z roba kazenskega prostora Alisson Becker ustavil.

Na drugi strani se je v 79. minuti izkazal ter Stegen po strelu Stephana El Shaarawyja iz bližine. Štiri minute zatem pa je na rimskem stadionu završalo, saj je po kotu Konstantinos Manolas z glavo zadel za tako želenih 3:0. Ob koncu so imeli Katalonci prek Ousmaneja Dembeleja priložnost za rešilni zadetek, a je žoga s strelom od daleč z desne strani končala malce nad prečko rimskega gola.

Tudi na drugi tekmi je v prvem polčasu prevladovala ena ekipa. To je bila domača zasedba Manchester Cityja, ki je tudi hitro povedla, ko je že v drugi minuti po podaji Raheema Sterlinga zadel Gabriel Jesus. Tudi v nadaljevanju so izbranci Pepa Guardiole (tega so sodniki pozneje poslali na tribuno zaradi protestov) prevladovali, bili nevarnejši, znova pa resno zagrozili v 41. minuti, ko je Bernardo Silva malce z desne strani zadel nasprotno vratnico.



Malce zatem je Leroy Sane dosegel drugi zadetek za City, a so ga sodniki zaradi domnevnega prepovednega položaja (neupravičeno) razveljavili. Liverpool je edino priložnost zapravil ob koncu polčasa, ko je iz težkega položaja zgrešil Alex Oxlade-Chamberlain.

Zato pa je v 56. minuti Liverpool izid izenačil. Strelec gola je bil kdo drug kot Mohamed Salah, ki je malce z leve poslal odbito žogo v mrežo. Ob visokem skupnem vodstvu Liverpoola je sledilo mirnejše nadaljevanje, v 77. minuti pa so rdeči povedli, ko je Roberto Firmino po napaki Nicolasa Otamendija prišel po levi strani v kazenski prostor in z diagonalnim strelom zadel za 2:1.

V 81. minuti so sodniki zaradi prepovedanega položaja Saneja razveljavili zadetek Ilkaya Gündogana. Do konca je Liverpool, ki je prvič v polfinalu po sezoni 2007/08, bolj ali manj brez težav nadzoroval tekmo.

V sredo bosta na sporedu še preostali četrtfinalni tekmi. Real Madrid bo doma branil prednost s 3:0 proti Juventusu, Bayern pa bo skušal nadgraditi zmago (2:1) s prve tekme v Sevilli.