nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Teksaški policist, ki se je znesel nad temnopolto najstnico, dal odpoved

Deli na:
Teksaški policist, ki se je znesel nad temnopolto najstnico, dal odpoved

Foto: YouTube

Teksaški policist Eric Casebolt, ki je v petek nasilno posredoval proti skupini temnopoltih najstnikov, ki so razgrajali na bazenu v premožnem predelu kraja McKinney, je dal v torek odpoved. Preiskava proti njemu se kljub temu nadaljuje in obtožnica ni izključena.

Temnopolta mladina je praznovala na bazenu večinoma bele četrti Craig Ranch, kar je nekaj tamkajšnjih belcev prestrašilo in razjezilo, zato so poklicali policijo. Še prej so se z razgrajači sprli in jim med drugim "priporočili", naj se vrnejo v svoja socialna stanovanja.

Prišlo je 12 policistov, ki so začeli loviti mlade razgrajače in večina je svoje delo opravila brez večjih problemov. Le 41-letni Casebolt je najprej celo potegnil pištolo zaradi bežečih fantov, nato pa zagrabil 14-letno Dajerrio Becton, jo vlekel za lase, spravil na tla in vklenil.

Po incidentu je sicer ni aretiral, ampak jo je predal mami. V celotni zmešnjavi je bil aretiran le en moški, ki pa so ga izpustili. Na nesrečo policista pa so številni očividci vse skupaj pridno snemali na svoje mobilne telefone in posnetek ene od prič je zaokrožil po internetu ter poleg ogorčenja sprožil tudi rasne prepire.

Za nekatere je policist Casebolt junak, za večino, med njimi, tudi njegovega šefa, pa je pretiraval z nasiljem. Poslali so ga na administrativni dopust, v torek pa je podal odpoved.

Rasizem je sedaj izbruhnil na površje tudi v mestu z okrog 155.000 prebivalci, ki ga je revija Time lani razglasila za najboljši kraj za življenje v ZDA.

Prebivalstvo je 75-odstotno belo in 11-odstotno temnopolto, srednji dohodek na družino je kar 96.000 dolarjev na leto, delovna mesta pa rastejo za 13 odstotkov na leto.