vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

damjan-murko, tiar, maja-murko Svet24.si

FOTO: Murku je pomembno, da živi normalno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

MasterChef Njena.si

Žan in Žiga ženskam pokazala, kako se speče ...

Svet

Ruska policija bo preganjala pisce grafitov proti Putinu

Deli na:
Ruska policija bo preganjala pisce grafitov proti Putinu

Foto: Reuters

Ruska policija je danes napovedala, da bo vložila obtožnico zaradi vandalizma proti piscem žaljivih grafitov na dumi, uperjenih proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Grafiti so nastali med četrtkovimi protesti proti obsodbi Putinovega ostrega kritika Alekseja Navalnega.

V četrtek se je na moskovskih ulicah na protestih proti obsodbi, s katero je sodišče Navalnega zaradi poneverbe obsodilo na pet let v kazenski koloniji, zbralo več tisoč protestnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med četrtkovimi protesti so na stenah spodnjega doma parlamenta nastali grafiti, na katerih med drugim piše "Putin je tat", "Putin je gej" in "Navalnega za predsednika, Putina v zapor."

Danes je policija sporočila, da je zaradi vandalizma vložila kazenski postopek proti neznanim storilcem. "Zaradi žaljivih znakov in plakatov na zidovih dume smo začeli kazenski postopek." Policija je napovedala, da bo vložila obtožnico proti neznanemu storilcu. Za ta dejanja je zagrožena zaporna kazen do treh let.

Tiskovni predstavnik Putina Dmitrij Peskov je v petek v odzivu dejal, da je konstruktivna kritika dobrodošla, medtem ko so žalitve nesprejemljive.

V ločeni izjavi je vplivni preiskovalni odbor, ruska različica ameriškega FBI, sporočil, da bo zaradi nasilja med četrtkovimi protesti sprožil kazenski postopek proti neznanemu moškemu. Odbor je sporočil, da je moški začel groziti policistu, ko je ta pridržal nekega moškega. Policista je tudi fizično napadel, potem pa izginil, je sporočil odbor.

Navalni se je sicer danes vrnil v Moskvo, potem ko so ga v petek izpustili iz zapora.

Loading...