mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Streljanje pred papeževo mašo v Erfurtu

Deli na:
Streljanje pred papeževo mašo v Erfurtu

Foto: Reuters

Pred današnjo mašo papeža Benedikta XVI. v Erfurtu na vzhodu Nemčije, kjer se je zbralo okoli 30.000 vernikov, je prišlo do incidenta - nek moški naj bi proti prizorišču iz oddaljenosti kakega kilometra iz zračne puške izstrelil tri naboje. Policija ga je že aretirala, maša pa zdaj poteka brez posebnost, poročajo tuje tiskovne agencije.

Maša poteka na prostem pred stolno cerkvijo v Erfurtu, začeli pa so jo kljub poročilom o strelskem incidentu. Kot je sporočila nemška policija, so v bližini ene od nadzornih točk prijeli moškega, ki je streljal iz svojega stanovanja.

V incidentu ni bil nihče ranjen, kasneje pa se je tudi izkazalo, da je moški streljal z manj nevarno zračno puško. Naj bi jo pa po poročanju nemškega lokalnega radia usmeril proti varnostniku.
 
Do incidenta je prišlo kaki dve uri pred začetkom maše in tudi kak kilometer stran od kraja, kjer sedaj 84-letni papež vodi mašo. Iz papeževa spremstva zaenkrat še ni bilo odzivov na incident, navaja francoska tiskovna agencija AFP.
 
Varnostni ukrepi med papeževim obiskom v Nemčiji so zelo strogi, na ulicah pa so številni policisti. Med njegovim obiskom v Berlinu so zaprli večje dele mesta, podobno je zdaj tudi v Erfurtu in enako bo tudi v Freiburgu, kamor bo še odpotoval Benedikt XVI.