kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Strel v glavo pokončal Gadafija

Deli na:
Strel v glavo pokončal Gadafija

Foto: Reuters

Dolgoletni libijski voditelj Moamer Gadafi je umrl zaradi strelne rane v glavo, je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP po opravljeni obdukciji dejal glavni libijski forenzični patolog Otman al Zintani. Več podrobnosti ni želel razkriti, dokler ne odda polnega poročila glavnemu državnemu tožilcu.

Da je bila na Gadafijevem truplu izvedena obdukcija, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil vojaški svet Misrate.

Libijski premier Mahmud Džibril pa je sporočil, da je bila sprejeta odločitev, da se Gadafijevo truplo preda njegovi širši družini. Nihče izmed članov ožje družine se namreč ne nahaja v bližini, je pojasnil.
 
"Nacionalni prehodni svet se posvetuje z njegovo družino. Ta se bo odločila, kje bo Gadafi pokopan, po posvetovanju s prehodnim svetom," je dodal Džibril.
 
Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naj bi sicer Gadafi pisno prosil, da ga pokopljejo v njegovem rojstnem mestu Sirta. Dokument, o katerem poroča časnik Seven Days News, naj bi nastal 17. oktobra, tri dni pred njegovo smrtjo, v njem pa je Gadafi prosil tudi, naj lepo ravnajo z njegovo družino, predvsem ženskami in otroci.
 
"Libijsko ljudstvo naj ohrani svojo identiteto, dosežke, zgodovino in navdihujoče junake. Še naprej bi se moralo upirati tuji agresiji," je menda zapisal Gadafi. "Pošiljam pozdrave vsem članom moje družine, Libiji in vsem zvestim ljudem po svetu, ki so nas podpirali tudi s svojimi srci."
 
Spletna stran navaja, da je sporočilo pridobila od enega od treh mož, ki jim je Gadafi zaupal sporočilo. Njegove verodostojnosti pa niso mogli preveriti.