kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Gadafijev sin prvič pred libijskim sodiščem

Deli na:
Gadafijev sin prvič pred libijskim sodiščem

Foto: Bobo

Sin nekdanjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, Seif al Islam, se je včeraj prvič pojavil na za javnost zaprtem zaslišanju pred libijskim sodiščem v mestu Zintan, kjer mu sodijo zaradi spodkopavanja državne varnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Seif al Islam Gadafi je bil spodkopavanja državne varnosti obtožen po sestanku z delegacijo Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) junija lani, ki je v Libijo prišla, da mu pomaga pripraviti obrambo proti obtožbam ICC o zločinih proti človečnosti, ki naj bi jih zagrešil med vstajo libijskega naroda.

Libijske oblasti so članico delegacije ICC obtožile, da je med srečanjem z al Islamom pri sebi imela pisalo, v katerem je bila skrita kamera, Gadafijevemu sinu pa naj bi skušala predati kodirano pismo njegovega nekdanjega tesnega pomočnika Mohameda Ismaila, ki je še na begu.

Oblasti so takrat pridržale vse člane delegacije ICC in jih enako kot Seifa al Islama obtožili spodkopavanja državne varnosti.

Namestnik generalnega tožilca v Tripoliju je dejal, da se bo sojenje Gadafijevemu sinu nadaljevalo šele 2. maja, saj morajo libijske oblasti ICC obvestiti o obtožbah zoper njega in mu dodeliti odvetnika.

Libijske oblasti in ICC pa se sicer ne moreta sporazumeti, kje naj bi Seifu al Islamu sodili za zločine proti človečnosti. Libijci mu želijo soditi doma, ICC pa v Haagu, saj naj bi se tako izognili morebitni pristranskosti libijskega sodišča.