dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

38-SDS Necenzurirano

Vodič po korupcijskih in drugih aferah SDS

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Angela in Angelo sta letos na sanremskem odru požela neverjeten uspeh, ki se nadaljuje celo na TikTo Odkrito.si

Obubožani Ricchi e poveri - 1000€ pokojnine?!

modric busquets Ekipa24.si

Nepričakovano! 'Odpisani' Modrić vendarle ostaja...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sarkozy se je Obami pritožil čez »lažnivca Netanjahuja«

Deli na:
Sarkozy se je Obami pritožil čez »lažnivca Netanjahuja«

Foto: Reuters

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je v neformalnem pogovoru s svojim ameriškim kolegom Barackom Obamo izraelskega premiera označil za "lažnivca", Obama pa mu je nato potarnal, kako se mora on z njim ukvarjati vsak dan. Pogovor, ki so ga na nedavnem vrhu G20 pomotoma prenašali prek sistema za prevajanje, je ujelo več novinarjev.

"Ne morem ga več videti, lažnivec je," je v pogovoru v francoščini dejal Sarkozy. "Ti ga imaš mogoče res že dosti, a jaz se moram z njim ukvarjati vsak dan," mu je odvrnil Obama, čigar besede so bile prevedene v francoščino.

Obama naj bi poleg tega kritiziral Sarkozyja, ker ZDA ni obvestil o načrtih Francije, da glasuje za palestinsko članstvo v Organizaciji ZN za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco).
 
Navedbe obeh predsednikov navaja francoska medijska spletna stran Arret sur Images, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP. Ta naj bi potrditev o pogovoru prejela tudi od več novinarjev.
 
Slednji so namreč pogovor ujeli, potem ko so na novinarski konferenci v Cannesu že prejeli naprave za prevajanje, slušalke pa naj bi dobili kasneje. Ko v naprave vključili svoje slušalke, so dojeli, da lahko prisluhnejo francoskemu prevodu pogovora med obema voditeljema.
 
Kot še piše spletna stran Arret sur Images, je več novinarjev sprejelo skupinsko odločitev, da o pogovoru, ki je bil zaseben, ne bo poročalo.