Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Svet

Šarčevi liberalci z vsemi topovi po Orbanu: Najprej je vzel naš denar, zdaj želi uničiti Evropo!

Deli na:
Šarčevi liberalci z vsemi topovi po Orbanu: Najprej je vzel naš denar, zdaj želi uničiti Evropo!

Foto: Twitter/Alde - Kampanja Alde proti Viktorju Orbanu.

Evropski liberalci (Alde) so sprožili kampanjo zoper madžarskega premierja Viktorja Orbana. Očitajo mu, da denar evropskih davkoplačevalcev uporablja za hujskanje ljudi zoper Evropsko uniji, na Madžarskem pa gradi korumpirano in nesvobodno državo.

Članstvo v EU ne pomeni samo, da dobivaš denar iz Evrope, EU je tudi skupnost vrednost, pravijo v Zavezništvu liberalcev in demokratov (Alde). Orbana obtožujejo ksenofobične, antisemitske in antibruseljske propagande, ki je v nasprotju z vrednotami njihovega zavezništva in tudi Orbanove matične Evropske ljudske stranke,

V Alde poudarjajo, da morajo članice Evropske unije težiti k vladavini prava, k nadzoru in omejitvam vzvodov moči ter transparentnim financam. »Absoluten škandal« je, da je Soroseva Srednjeevropska univerza postala prva univerza po drugi svetovni vojni, ki je morala zapustiti kako evropsko državo, pravijo v Alde.


Liberalci opozarjajo, da so številni mediji poročali o zlorabi evropskih sredstev, ki si jo privoščijo Orban in njegovi pajdaši. Zaradi teh zlorab že poteka več preiskav Olafa in evropske komisije, še več pa jih bo odprtih, so prepričani v Alde.

To se mora končati, z evropskimi denarjem se ne sme podpirati neliberalna avtokracija, pozivajo evropski liberalci. Na družabnih omrežjih so sprožili kampanjo zoper Orbana, po Bruslju pa se vozijo avtomobili s plakati z obtožujočim sporočilom »Najprej je vzel naš denar, zdaj želi uničiti Evropo« ob fotografiji madžarskega premierja.

Sicer pa je ravno danes na kongresu v Madridu članica Alde postala tudi Lista Marjana Šarca, ki se je v zavezništvu pridružila dvema drugima slovenskima članicama, SMC zunanjega ministra Mira Cerarja in SAB ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek.

Povezava do videa Alde je v tvitu: