Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

čakre Petisvet.si

Neprijetni znaki, da je vaša kronska čakra ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Sambuca Svet24.si

V tem obalnem mestu stanovanja in hiše za en evro

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

anela sabanagic 4 Njena.si

Ladova izbranka je le 5 mesecev po porodu videti ...

Svet

Šarčevi liberalci z vsemi topovi po Orbanu: Najprej je vzel naš denar, zdaj želi uničiti Evropo!

Deli na:
Šarčevi liberalci z vsemi topovi po Orbanu: Najprej je vzel naš denar, zdaj želi uničiti Evropo!

Foto: Twitter/Alde - Kampanja Alde proti Viktorju Orbanu.

Evropski liberalci (Alde) so sprožili kampanjo zoper madžarskega premierja Viktorja Orbana. Očitajo mu, da denar evropskih davkoplačevalcev uporablja za hujskanje ljudi zoper Evropsko uniji, na Madžarskem pa gradi korumpirano in nesvobodno državo.

Članstvo v EU ne pomeni samo, da dobivaš denar iz Evrope, EU je tudi skupnost vrednost, pravijo v Zavezništvu liberalcev in demokratov (Alde). Orbana obtožujejo ksenofobične, antisemitske in antibruseljske propagande, ki je v nasprotju z vrednotami njihovega zavezništva in tudi Orbanove matične Evropske ljudske stranke,

V Alde poudarjajo, da morajo članice Evropske unije težiti k vladavini prava, k nadzoru in omejitvam vzvodov moči ter transparentnim financam. »Absoluten škandal« je, da je Soroseva Srednjeevropska univerza postala prva univerza po drugi svetovni vojni, ki je morala zapustiti kako evropsko državo, pravijo v Alde.


Liberalci opozarjajo, da so številni mediji poročali o zlorabi evropskih sredstev, ki si jo privoščijo Orban in njegovi pajdaši. Zaradi teh zlorab že poteka več preiskav Olafa in evropske komisije, še več pa jih bo odprtih, so prepričani v Alde.

To se mora končati, z evropskimi denarjem se ne sme podpirati neliberalna avtokracija, pozivajo evropski liberalci. Na družabnih omrežjih so sprožili kampanjo zoper Orbana, po Bruslju pa se vozijo avtomobili s plakati z obtožujočim sporočilom »Najprej je vzel naš denar, zdaj želi uničiti Evropo« ob fotografiji madžarskega premierja.

Sicer pa je ravno danes na kongresu v Madridu članica Alde postala tudi Lista Marjana Šarca, ki se je v zavezništvu pridružila dvema drugima slovenskima članicama, SMC zunanjega ministra Mira Cerarja in SAB ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek.

Povezava do videa Alde je v tvitu: