ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Svet

Republikanci: Obama izkazuje šibkost in nemoč

Deli na:
Republikanci: Obama izkazuje šibkost in nemoč

Foto: Reuters

Republikanci so v nedeljo nadaljevali s kritikami strategije predsednika ZDA Baracka Obame v vojni proti terorizmu, ki jo je predstavil v govoru v četrtek. Splošna kritika republikancev je, da Obama izkazuje šibkost in nemoč.

Obama je v četrtek med drugim dejal, da samo z orožjem terorizma ne bo mogoče premagati. Čeprav se bodo napadi na voditelje terorističnih mrež nadaljevali, je priznal, da terorizma nikoli ne bo mogoče do konca izkoreniniti.

Obenem je napovedal nadaljevanje pobijanja osumljencev z brezpilotnimi letali in prizadevanj za zaprtje taborišča Guantanamo.

Senator iz Južne Karoline Lindsey Graham je za televizijo Fox povedal, da Obama svetu kaže svojo nemoč v času, ko bi moral pokazati odločnost. Obama je za umik z bojišča v času, ko Iran ogroža Izrael in se nadaljuje državljanska vojna v Siriji, je dejal.

Senator iz Oklahome Tom Coburn pa je za televizijo CBS povedal, da grožnje v svetu vsak dan rastejo, in zanikanje tega je nevarno za ves svet.

Obamo sta v nedeljo vzela v bran demokratska senatorja iz Illinoisa Dick Durbin in iz New Yorka Charles Schumer.

Durbin je za televizijo Fox povedal, da Američani ne morejo stalno živeti v stanju vojne, ker bi s tem ogrozili lastna načela in ideale. Schumer pa je za CBS dejal, da je Obama jasno povedal, da v vojni proti teroristom ZDA ne bodo popustile, vendar pa bodo uporabile tudi druge prijeme, ne le orožje.

Loading...