kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Volilna tekma med prešuštnikom in komikovo sestro

Deli na:
Volilna tekma med prešuštnikom in komikovo sestro

Foto: Reuters

Ameriški politični oder je v zadnjih tednih spet zabaven predvsem po zaslugi Južne Karoline, kjer se bosta za sedež v zveznem kongresu spopadla demokratka Elizabeth Colbert Busch in republikanec Mark Sanford.

Demokratka lahko v boju za sedež iz republikanskega okrožja računa zaradi slave svojega brata komika Stephena Colberta, ki ji v kampanji pomaga predvsem z zbijanjem šal na račun njenega nasprotnika. Nekdanji guverner Južne Karoline Sanford je namreč na nacionalni ravni zaslovel leta 2009, ko je skrivnostno izginil za skoraj teden dni.

Njegov urad je sporočil, da pohajkuje po stezi v gorovju Apalači, v resnici pa je bil v Argentini pri svoji ljubici. Sanford upa, da je spomin prebivalcev njegove države dovolj kratek in so na njegove grehe pozabili, čeprav dela račun krčmarja, saj je "pohajkovanje po Apalačih" v ameriškem političnem besednjaku postal sinonim za skok čez zakonski plot.

Colbert-Buschova je že prej osvojila strankarsko nominacijo za tekmo za izpraznjen sedež republikanca Tima Scotta, ki se je preselil v senat namesto prav tako republikanca Jima DeMinta. Ta je šel služit denar h konservativnemu inštitutu. Sanford je v četrtek v tekmi za republikansko nominacijo premagal mestnega svetnika iz Charlestona Curtisa Bostica.

Stephen Colbert, ki v svoji oddaji igra prismuknjenega konservativnega televizijskega voditelja, je že napovedal, da si bo privoščil oba kandidata. Tudi sestro, če bo storila kaj smešnega. Vendar je favorit za šale seveda Sanford, ki ga je Colbert že imenoval za nekdanjega guvernerja stez Apalačev.