Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prvi zmagoviti dirkalnik Michaela Schumacherja prodan za 617.000 funtov

Deli na:
Prvi zmagoviti dirkalnik Michaela Schumacherja prodan za 617.000 funtov

Foto: Reuters

Morda si je neznani ljubitelj avtomobilizma in športne zgodovine z nakupom polepšal predbožično in prednovoletno odštevanje, morda je samo dopolnil zbirko. Dirkalnik formule 1, s katerim je nemški zvezdnik Michael Schumacher leta 1994 osvojil prvi naslov svetovnega prvaka, je na decembrski dražbi hiše Boneham zamenjal lastnika za 617.000 funtov.

Dražbena hiša Boneham je na decembrsko dražbo avtomobilov, med njimi je bila večina britanskih klasičnih ali evropskih športnih avtomobilov iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja, uvrstila tudi dragulj za zbiralce. Benettonov dirkalnik z motorjem Ford-Cosworth so prodali za 617.500 funtov (približno 744.000 evrov). Za zdaj še ni znano, kdo je novi srečni lastnik dirkalnika, ki pa bo moral plačati še davčne obveznosti.

Schumacher je s tem dirkalnikom pred 19 leti dobil dirki v San Marinu in Imoli, prav slednja pa je močno zaznamovala zgodovino formule 1, saj se je na njej smrtno ponesrečil Brazilec Ayrton Senna.

S potekom dražbe so bili zadovoljni tudi pri hiši Boneham, saj je dirkalnik prinesel še nekaj več, kot so pričakovali, predvidevali so, da bodo zanj iztržili približno 600.000 funtov. "Za razliko od številnih podobnih dirkalnikov je ta v odličnem stanju, popolnoma delujoč in praktično kadarkoli nared, da ga spustite na stezo," je ob prodaji Benettona dejal James Knight, predstavnik dražbene hiše, zadolžen za avtomobilski sektor.