franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Predolgo so čakali, da bi Chaveza še lahko balzamirali?

Deli na:
Predolgo so čakali, da bi Chaveza še lahko balzamirali?

Foto: Reuters

Trupla pred nekaj več kot tednom dni umrlega venezuelskega predsednika Huga Chaveza morda ne bodo balzamirali in razstavili v stekleni krsti. Začasni predsednik države Nicolas Maduro je namreč v sredo dejal, da je za to morda že prepozno. Pri posvetu z ruskimi in nemškimi znanstveniki so namreč ugotovili, da bi bil postopek zelo težaven.

"K posvetu smo povabili priznane znanstvenike iz Nemčije in Rusije, vendar bo glede na znanstvena poročila in mnenja proces balzamiranja težaven," je povedal Maduro.

Venezuelska vlada je sporočila, da je želela Chavezovim podpornikom omogočiti, da bi lahko pokojnega voditelja latinskoameriške levice obiskali in si ga ogledali, vendar to morda ne bo možno, saj bi morali priprave na balzamiranje začeti že veliko prej.

Maduro je dva dni po Chavezovi smrti dejal, da želijo Chaveza ohraniti "za večno", zato ga bodo balzamirali.

Chavezovo truplo naj bi po načrtih v petek prestavili iz vojaške akademije, kjer je trenutno na ogled, v vojaški muzej, poroča nemška tiskovna agencija AFP.

Chavez je umrl 5. marca po dolgotrajnem boju z rakom. Na oblasti v Venezueli je bil 14 let in le malo pred smrtjo je bil že tretjič izvoljen za predsednika države.

Chavezova smrt je v Venezueli povzročila pravi šok in odpira obdobje negotovosti v državi, ki je razdeljena med privržence in nasprotnike voditelja bolivarske revolucije. Ta je dominiral v političnem življenju vse od svojega prihoda na oblast leta 1999. Predčasne predsedniške volitve bodo 14. aprila.