Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Policija ne izključuje povezanosti eksplozij v Zagrebu

Deli na:
Policija ne izključuje povezanosti eksplozij v Zagrebu

Foto: Bobo

Zagrebška policija ni izključila možnosti, da sta včerajšnja in sredina eksplozija v zahodnem delu Zagreba povezani. Vztrajno pa zavrača ugibanja, da bi šlo za teroristični napad. Načelnik kriminalistične policije Vitomir Bijelić sicer zvečer ni zanikal trditev medijev, da je v včerajšnji eksploziji ranjeni moški lahko tudi osumljenec.

V eksploziji bombe, ki je odjeknila okoli polnoči v zahodnem delu Zagreba v bližini postaje mestnega prometa, je bil lažje ranjen moški, rojen leta 1959.

53-letnika, ki naj bi imel zgolj lažje poškodbe rok, so oskrbeli v bolnišnici Sester usmiljenk v Zagrebu, kjer ga straži policija.

Hrvaški mediji ugibajo, da je prav on odgovoren za eksploziji, ki sta vznemirili prebivalce zahodnega dela Zagreba. Dodajajo, da policija poskuša odkriti motiv.

Novičarski portal Index.hr je poročal, da ranjenec, čigar začetnici sta V. B., ni hrvaške narodnosti, a to ne pomeni, da je eksplozivni napravi podtaknil iz političnih motivov.

Bijelić zvečer v televizijskih poročilih ni zanikal ugibanja medijev, da je moški, ki so ga ranjenega našli pri kraju včerajšnje eksplozije, vpleten v podtikanje eksplozivnih naprav. Kot je dodal, moškega še vedno obravnavajo kot pričo dogodka in ne kot osumljenca kaznivega dejanja. Razkril je tudi, da ni šlo za eksploziv vojaškega izvora.



Izrazil je pričakovanje, da bodo osumljenca ali več njih prijeli v naslednjih 24 urah. Pojasnil je, da je morda v pripravi napadov sodelovalo več ljudi. Poudaril je še, da je kriminalistična preiskava v sklepni fazi.

Kot je ponovil, ni izključena možnost, da je včerajšnja eksplozija povezana s sredino, ko je v zgodnjih jutranjih urah eksplodirala eksplozivna naprava, ki je bila na železniški progi pri postaji Podsused podtaknjena pod tovorni vlak dober kilometer daleč od eksplozije v Stenjevcu.

Policija je informacije o eksplozijah od srede preverila v pogovorih z več kot 100 osebami, po včerajšnji pa so na pogovor na policijo povabili še 14 oseb. Opravili so tudi nekaj hišnih preiskav.

Hrvaška policija od prve eksplozije zavrača ugibanja, da je šlo za teroristično dejanje. Kot so pojasnili, je treba za takšno dejanje izpolniti veliko pogojev, ki jih v teh napadih ni bilo.

Policija sicer ni mogla zagotoviti, da v prihodnjih dneh v Zagrebu ne bo novih eksplozij, bodo pa poostrili nadzor mestu.