cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak: Smolej izpolnjuje pogoje za delo na oddelku za korupcijo

Deli na:
Gorenak: Smolej izpolnjuje pogoje za delo na oddelku za korupcijo

Foto: Bobo

Notranji minister Vinko Gorenak je na včerajšnji novinarski konferenci pojasnil, da David Smolej, ki se marca iz njegovega kabineta seli v upravo kriminalistične policije, izpolnjuje pogoje za zasedbo tega delovnega mesta. Po poročanju POP TV naj bi neznanci zaradi te zaposlitve ovadili notranjega ministra in generalnega direktorja policije.

Gorenak in prvi policist Stanislav Veniger naj bi bila ovadena zaradi napeljevanja k zlorabi uradnega položaja oziroma zlorabe položaja. Ovadbo bo obravnavalo specializirano državno tožilstvo.

POP TV je poročal, da se bo Smolej s 1. marcem iz kabineta ministra preselil v upravo kriminalistične policije, natančneje na oddelek za korupcijo, čeprav na tem področju nima delovnih izkušenj. Prvi mož policije je zanikal, da bi ministru delali usluge z zaposlovanjem njegovega kadra. Kot je povedal za POP TV, je bil Smolej pred tem kot policist nadzornik državne meje in je magister znanosti. Hkrati je na fakulteti za varnostne vede asistent pri predmetu Organizacija in upravljanje policije, zato je Veniger prepričan, da bo Smolej dober kriminalist.

Na omenjeni televiziji dodajajo, da na policiji velja prepoved zaposlovanja, gospodarskih kriminalistov ne zaposlujejo že nekaj časa, vsako zaposlitev pa mora odobriti vlada. Veniger je razložil, da je vlada za Smolejev primer sprejela sklep o zaposlitvi, ker je to v skladu s strategijo o pregonu gospodarskega kriminala.



Gorenak pa je včeraj dejal, da je bil Smolej pred imenovanjem v njegov kabinet zaposlen na policiji, kamor ima tudi možnost vrnitve. Dodal je, da so mediji iz muhe naredili slona, saj da gre za anonimno prijavo, kakršnih je na desetine vsak dan, pristavil je tudi, da novinarji delajo problem, kjer ga ni. S pojasnili je bil precej skop, novinarjem pa je zaželel tudi "uspešno preučevanje anonimke". v ministrovem kabinetu je danes sicer zaposlenih deset ljudi.

Minister je pred letom dni ob predstavitvi svoje najožje ekipe pojasnil, da sta se s Smolejem spoznala na fakulteti. Gorenak je bil Smolejev mentor pri pripravi tako diplomske kot magistrske naloge.

V nedeljo pa je minister na svojem blogu zapisal, da anonimni pisci kazenskih ovadb v sozvočju z medijsko uredniško politiko, ki gradi na negativnih in ne pozitivnih zgodbah, iz "zgodbe o življenjskem uspehu" naredijo pač "kriminalno zgodbo".