Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Novi iPhone pride šele naslednji teden, na Japonskem pa že vrste

Deli na:
Novi iPhone pride šele naslednji teden, na Japonskem pa že vrste

Foto: Reuters

Privrženci ameriškega tehnološkega velikana Appla so le dočakali najnovejšo različico pametnega telefona Iphone. Novi mobilnik s končnico 5S bo v prodajo prišel 20. septembra, na Japonskem pa nekateri Applovi privrženci že kampirajo pred trgovinami.

Eden od teh je Tetsuya Tamura, 44-letni poslovnež, ki je že nekaj ur pred torkovo uradno predstavitvijo telefona v ZDA v prestižnem Tokijskem nakupovalnem središču Ginza postavil stolček za kampiranje in v roke vzel svoj Iphone 4.

"Vesel sem, da sem prvi v vrsti," je Tamura povedal za francosko tiskovno agencijo AFP, ob tem pa se pohvalil, da je na družabnem omrežju Twitter z zapisi o svojem podvigu dobil že vsaj 1000 novih sledilcev.

"V bistvu je vse skupaj precej adrenalinsko. Res je, da sem za to vzel dopust, ampak za prvi Iphone 5S se splača," pravi Tamura.

Apple bo prednaročila za novo različico mobilnika začel sprejemati ta petek, teden za tem po mobilnik prišel v prodajo v ZDA, Avstraliji, Veliki Britaniji, na Kitajskem, v Franciji, Nemčiji, na Japonskem in v Singapurju.



Poleg novega Iphona 5S je Apple v torek sicer predstavil še Iphone 5C, pri kateri gre za ugodnejšo različico enega najbolj priljubljenih pametnih mobilnikov na svetu.

Pri Applu so med drugim obogatili tudi barvno paleto ohišij. Iphone 5C bo na voljo v beli, rožnati, rumeni, modri in zeleni, Iphone 5S pa v sivi, zlati in srebrni barvi.

Nobeden od novih mobilnikov sicer ni ravno poceni - "nizkocenovni" Iphone 5C s 16 GB spomina bo brez vezave stal 549 ameriških dolarjev, za Iphone 5S pa bo brez vezave treba odšteti 100 dolarjev več, torej 649 dolarjev.

Na trgu pametnih mobilnikov vodilni položaj trenutno zasedajo v povprečju cenejši pametni mobilniki z Googlovim operacijskim sistemom Android. Večino teh proizvaja južnokorejski Samsung Electronics, ki je s svojimi mobilniki močno zastopan v vseh cenovnih razredih.