mateja logar, janez poklukar Svet24.si

Najprej sledi nočno zapiranje lokalov? To so ...

zdravko pocivalsek bobo (3) Svet24.si

Minister Počivalšek je omenil "lockdown"

alenka bratusek bobo Svet24.si

Poslanci spregovorili o sanaciji bank in se ob tem...

le pen jansa tw Reporter.si

Janša se je srečal s »sovražnico EU« Marine ...

20200330-00997910 Necenzurirano

Matoz in Snežič skupaj po zemljišča na Obali

blaz1 Njena.si

Tako je ime sinu Blaža Švaba

doncic re 1 Ekipa24.si

AKCIJA VEČERA! Dončić podal sebi, nato ...

Magazin

Hrvaška zaradi izgredov navijačev na San Siru ob 80.000 evrov

Deli na:
Hrvaška zaradi izgredov navijačev na San Siru ob 80.000 evrov

Foto: Reuters

Hrvaška nogometna zveza bo zavoljo huliganskih izgredov njenih privržencev na kvalifikacijski tekmi z Italijo, ki je bila 16. novembra v Milanu za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji leta 2016, morala plačati kazen v višini 80.000 evrov.

To je le del kazni, ki jo Evropska nogometna zveza (Uefa) izrekla hrvaški zvezi. Na naslednji domači kvalifikacijski tekmi v skupini H proti Norveški - dvoboj je predviden 28. marca prihodnje leto na zagrebškem stadionu Maksimir - bo zaprt tudi del stadiona, ki bi lahko sprejel 8000 gledalcev.

Hrvaški navijači so z metanjem bakel in dimnih bomb na omenjeni tekmi na milanskem stadionu San Siro povzročili desetminutno prekinitev tekme, ki se je končala z 1:1, ekipi sta celo zapustili igrišče. Disciplinska komisija pri UEFA je kazen določila tudi na podlagi rasističnega obnašanja hrvaških gledalcev, metanja predmetov ter neredov navijačev in poveličevanja ustaškega režima. Nekateri posamezniki so bili na milanski tekmi opremljeni z zločinskimi simboli ter vzklikali "Za dom spremni" in "Ajmo ustaše".

"Prvič v zgodovini hrvaške nogometne reprezentance bo zaprt del stadiona, kar pa smo po izgredih v Milanu tudi pričakovali. Hrvaški nogomet je že mnogokrat plačal kazen zaradi huliganskih izpadov, zaradi njih bodo na naši naslednji tekmi prikrajšani tudi naši navijači. Uefa nam je poslala jasno sporočilo, da nas bo v primeru novih ekscesov še ostreje kaznovala. Skrajni čas je, da združimo moči v boju proti huliganstvu na stadionih, to je v interesu hrvaškega nogometa," je kazen Uefe komentiral izvršni predsednik hrvaške nogometne zveze Damir Vrbanović.

Loading...