sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 31. marca

ScreenShot3462 Reporter.si

Premier Janša napisal besedilo za domoljubno rock...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

18991X1592 Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Magazin

Hrvaška zaradi izgredov navijačev na San Siru ob 80.000 evrov

Deli na:
Hrvaška zaradi izgredov navijačev na San Siru ob 80.000 evrov

Foto: Reuters

Hrvaška nogometna zveza bo zavoljo huliganskih izgredov njenih privržencev na kvalifikacijski tekmi z Italijo, ki je bila 16. novembra v Milanu za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji leta 2016, morala plačati kazen v višini 80.000 evrov.

To je le del kazni, ki jo Evropska nogometna zveza (Uefa) izrekla hrvaški zvezi. Na naslednji domači kvalifikacijski tekmi v skupini H proti Norveški - dvoboj je predviden 28. marca prihodnje leto na zagrebškem stadionu Maksimir - bo zaprt tudi del stadiona, ki bi lahko sprejel 8000 gledalcev.

Hrvaški navijači so z metanjem bakel in dimnih bomb na omenjeni tekmi na milanskem stadionu San Siro povzročili desetminutno prekinitev tekme, ki se je končala z 1:1, ekipi sta celo zapustili igrišče. Disciplinska komisija pri UEFA je kazen določila tudi na podlagi rasističnega obnašanja hrvaških gledalcev, metanja predmetov ter neredov navijačev in poveličevanja ustaškega režima. Nekateri posamezniki so bili na milanski tekmi opremljeni z zločinskimi simboli ter vzklikali "Za dom spremni" in "Ajmo ustaše".

"Prvič v zgodovini hrvaške nogometne reprezentance bo zaprt del stadiona, kar pa smo po izgredih v Milanu tudi pričakovali. Hrvaški nogomet je že mnogokrat plačal kazen zaradi huliganskih izpadov, zaradi njih bodo na naši naslednji tekmi prikrajšani tudi naši navijači. Uefa nam je poslala jasno sporočilo, da nas bo v primeru novih ekscesov še ostreje kaznovala. Skrajni čas je, da združimo moči v boju proti huliganstvu na stadionih, to je v interesu hrvaškega nogometa," je kazen Uefe komentiral izvršni predsednik hrvaške nogometne zveze Damir Vrbanović.

loading...
Loading...