Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pred slovenskim veleposlaništvom v Prištini protest zaradi prijetja Haradinaja

Deli na:
Pred slovenskim veleposlaništvom v Prištini protest zaradi prijetja Haradinaja

Foto: Reuters

Pred slovenskim veleposlaništvom v Prištini je danes protestirala skupina privržencev bivšega kosovskega premierja in vodje Zveze za prihodnost Kosova Ramusha Haradinaja, ki so ga pridržali na ljubljanskem letališču. Zahtevali so izpustitev Haradinaja in opravičilo slovenskega veleposlanika.

Podpredsednik stranke Ahmet Isufi je po srečanju s slovenskim veleposlanikom Milanom Majhnom za medije izjavil, da čakajo na izpustitev svojega vodje, od veleposlanika pa javno opravičilo, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, je pred slovenskim veleposlaništvom opaziti večje število policistov, saj se je predstavnikom in privržencem Zveze za prihodnost Kosova pridružilo več deset občanov. Stranka je hkrati sprožila kampanjo bojkota slovenskih proizvodov na Kosovu, še navaja Tanjug.

Haradinaja naj bi ob vrnitvi iz Nemčije na ljubljanskem letališču prijeli na podlagi srbske tiralice iz leta 2004. Po poročanju medijev naj bi Haradinaja privedli pred preiskovalnega sodnika v Kranju, ki bo prevzel nadaljnji postopek

Haradinaj je za kosovske medije zanikal, da naj bi ga slovenski organi aretirali. V izjavi za kosovski portal Gazeta ekspres je dejal, da se bo kmalu vrnil v Prištino. "Nisem aretiran, čiščenje seznama tiralic iz slovenskega sistema zahteva čas. S prvim naslednjim letalom se bom vrnil v Prištino," je po navedbah Bete dejal Haradinaj.