reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nov bizaren nastop Junckerja: sredi novinarske konference je odkorakal z odra (VIDEO)

Deli na:
Nov bizaren nastop Junckerja: sredi novinarske konference je odkorakal z odra (VIDEO)

Predsednik Evropske komisije je poskrbel za še en bizaren javni nastop – sredi skupne novinarske konference s predsednikom Južne Afrike Cyrilom Ramaphosejem je zapustil oder in se šele čez nekaj časa vrnil.

Na posnetku je videti, kako mu ženska, domnevno sodelavka, skuša nekaj povedat in Juncker stopi na rob odra in jo posluša. Nato z ne najbolj zanesljivim korakom zapusti oder, pri čemer ga ženska usmeri v pravo smer.

Uradna razlaga je, da se je želel Juncker odkašljati stran od mikrofonov in kasneje se je res vrnil pred novinarje.


Na družabnih omrežjih je bilo precej komentarjev na njegovo obutev, saj je na posnetku videti, kot da ima obut en rjav in en črn čevelj. Možno je sicer, da gre le za igro luči in skupnih fotografijah z  Ramaphosejem ima obuta dva črna čevlja.


Juncker je bil po tem, ko se je odkašljal, v boljši formi in zbodel je novinarja, ki je  južnoafriškemu predsedniku postavil vprašanje v angleščini. Francoščina je vse bolj in bolj jezik EU, je poudaril predsednik EK, s čimer je verjetno namignil na skorajšnji brexit.

Ni prvič, da se je Junkcer v javnem nastopu neobičajno obnašal. Poleti se je na vrhu zveze Nato v Bruslju opotekal na odru, na katerem so se fotografirali voditelji zavezništva, ki so mu celo pomagali, da ni padel. Kriv naj bi bil išias, je tedaj sporočila Evropska komisija.

Nenavadno je bilo tudi njegovo obnašanje ob pozdravljanju evropskih voditeljev na vrhu EU maja 2015. Te je objemal, jih poljubljal in nekaterim delil tudi zaušnice.


Mediji in tudi politiki sicer že vrsto let poročajo, da ima Juncker težave z alkoholom, nekdanji nizozemski finančni minister Jeroen Dijsselbloem je zanj celo dejal, da je »zakrknjen kadilec in pivec«. Juncker očitke o pijanstvu zavrača.