Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Boris Popovič: Poskrbel bom, da nedolžni ne bodo v zaporu

Deli na:
Boris Popovič: Poskrbel bom, da nedolžni ne bodo v zaporu

Foto: Primož Lavre

Kandidat za predsednika republike Boris Popovič, dolgoletni župan občine Koper, bi po izvolitvi za predsednika republike takoj skušal priti do ameriškega predsednika Trumpa, ruskega predsednika Putina, kitajskega predsednika Xi Jinpinga, turškega predsednika Erdogana in z njimi vzpostaviti pristne prijateljske stike.

Dovolj ima razlag, da je Merklova alfa in omega Evrope, to enostavno ne sme biti. Sedanjemu predsedniku Borutu Pahorju med drugim očita, da je pri zadevi Patria mirno gledal Janševo objokano ženo, ko so ji zapirali nedolžnega moža, namesto da bi ga pomilostil.

Ob podpori vaše stranke Slovenija za vedno ste morali za predsedniško kandidaturo zbrati vsaj tri tisoč podpisov. V relativno kratkem roku ste jih zbrali 4629. Je šlo predvsem za podpise ljudi iz koprske občine ali je bil dober odziv tudi drugod po Sloveniji?



Prvih deset dni od začetka roka za zbiranje podpisov smo izpustili, saj smo vedeli, da s tem ne bomo imeli velikih težav. Moral sem še urediti določene zadeve na mestni občini Koper, nato sem se posvetil zbiranju podpisov. Prav se nam je zdelo, da jih ne zbiramo zgolj v naši občini, pač pa tudi drugod, saj predsedniška funkcija zadeva vso Slovenijo. Ne gre le za navadno zbiranje podpisov, ljudje jih morajo tudi overiti na upravnih enotah, kjer pa imajo svoje urnike in ni tako preprosto.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Popovič pravi, da kot predsednik ne bi podpisal zakona, za katerega bi ocenil, da je škodljiv; pove, kaj si misli o Borutu Pahorju; obljubi, da ljudje ne bodo umirali na hodnikih bolnišnic; se obregne ob slovenske medije, ki so sedanjega predsednika ZDA obravnavali kot klovna, in se zgraža tudi nad odnosom slovenskih medijev do Melanie Trump; napoveduje izločitev gnilih jabolk iz pravosodja; pove, kakšna služba se v primeru njegove zmage obeta Gašpar Mišiču.