Revija Reporter
Svet

Neverjetno, kaj je Trump zinil o Melanii: Vem, da ne bi jokala, če bi me doletelo kaj tragičnega

M. M.

1. nov. 2019 6:00 Osveženo: 7:46 / 01. 11. 2019

Deli na:

Melania in Donald Trump.

Profimedia

Je predsednik ZDA Donald Trump res dejal, da njegova žena in prva dama ZDA Melania Trump ne bi jokala, če bi ga doletelo kaj tragičnega? Res je to rekel, a se je samo šalo. Vsaj menimo, da gre za šalo.

Trump je namreč stresal šale na srečanju z republikanskimi kongresniki in ko je prišel na vrsto kongresnik Steve Scalise, ki ga je pred leti ustrelil ponoreli radikalni levičar, se je predsednik spomnil, kako je bila pretresena in objokana je bila Scalisejeva žena, ko jo je srečal v bolnišnici. "Mnogo žena se ne bi tako odzvalo na tragedijo, vem, da se moja ne bi."

Predsednik je kongresnike zabaval na prireditvi, na kateri so zbirali denar za republikanske volilne kampanje. Dogodek se je odvil v Trumpovem hotelu v Washingtonu, Trump pa je v varnem okolju simpatizerjev in političnih zaveznikov ter brez kamer in sitnih novinarjev kako uro govoril in zbadal republikanske kongresnike.

Norčeval se je tudi iz politikov, ki jih ne mara (Nancy Pelosi, Mitt Romney), ter se pohvalil z nedavno operacijo ameriških posebnih enot, v kateri je bil ubit vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi, poroča ameriški portal Politico.

Prisotni so morali odložiti telefone in Trumpa niso smeli snemati, so pa zato nekateri po prireditvi govorili z novinarko Politica, ki je objavila njihova pričevanja.