Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

kiosk Svet24.si

Vlada uvedla novo spremembo: alkohol ne bo več ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

20201104-01034386 Svet24.si

Gantar: To predvidevamo za konec letošnjega leta

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

Anne Hathaway Odkrito.si

Anne Hathaway odkrila svojega največjega ...

gospoda, david-urankar, jure-godler, podcast Odkrito.si

Dame in gospodje, GOSPODA!

Svet

Nemci "rešujejo" božič: država se še bolj zapira

Deli na:
Nemci "rešujejo" božič: država se še bolj zapira

Železniška postaja v Hamburgu. - Foto: Reuters

Nemška kanclerka Angela Merkel se je danes z ministrskimi predsedniki zveznih dežel dogovorila, da bodo v ponedeljek uvedli strožje ukrepe za zajezitev pandemije covida-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na vire v krogu udeležencev srečanja. Po pričakovanjih bodo zaprli večino nenujnih trgovin in storitev.

Merklova danes na virtualnem srečanju s 16 ministrskimi predsedniki razpravlja o novih ukrepih, ki bi lahko pomagali upočasniti širjenje novega koronavirusa. Zaenkrat so se strinjali, da bi strožji ukrepi začeli veljati v ponedeljek.

V skladu z vladnim predlogom bodo po poročanju dpa od ponedeljka zaprti restavracije in bari, dovoljena bosta dostava ali osebni prevzem. Omejili naj bi tudi druženje v javnosti na člane dveh gospodinjstev do največ deset oseb. V večji meri naj bi prepovedali turistične dejavnosti v državi, nastanitve bi lahko nudile svoje usluge le za nujne primere.

Zaprli bodo tudi kinodvorane, gledališča ter športne in rekreacijske ustanove. Profesionalne tekme bodo lahko potekale brez gledalcev.

Na drugi strani pa bodo še naprej odprti vrtci in šole. Odprti bodo ostali tudi frizerski saloni, svoja vrata pa bodo morali zapreti kozmetični in masažni saloni.

Ukrepi bodo predvidoma veljali do konca novembra, da bi tako rešili božič, kot piše v vladnem predlogu.

V Nemčiji se soočajo s strmim porastom novih okužb. V zadnjem dnevu so potrdili 14.964 novih okužb, kar je največ od začetka epidemije. Skupno so potrdili 449.275 okužb, od tega je umrlo 10.098 ljudi, 27 v zadnjem dnevu.

Loading...